Drie edelstenen tegen stress

Heb je last van spanningen, angst of stress en heb je hier last van? Ben je misschien opzoek naar een edelsteen, die helpt bij stress? Lees dan in deze blog welke edelstenen kunnen ondersteunen bij vermindering van stress en spanning.

Stress kan meerdere diepliggende oorzaken hebben. Dit kan bijvoorbeeld komen door onzekerheid, werkdruk, je niet werkelijk voelen wie je bent of dat je altijd teveel van jezelf vraagt. 

Het kan soms lijken alsof je omgeving steeds alles bepaalt over jou en jij voortdurend aan opgelegde verwachtingen moet voldoen. De oorzaak van stress is dan ook dat je draagkracht (dat wat je aankunt) niet in balans is met je draaglast (dat wat er van je wordt gevraagd).

Drie edelstenen tegen stress

Er zijn verschillende edelstenen om dingen los te laten en minder stress te ervaren. De onderstaande stenen helpen allemaal tegen stress, waarbij bij iedere steen die wordt omschreven, de focus net iets anders ligt. Dit kun je vinden in de afsluiting, waarin we aangeven in welke situatie de edelsteen ideaal is. Tevens vind je deze stenen ook aan in onze webshop. 

Amethist

Amethist is een hele bekende en fijne steen. De steen heeft een beschermende en zuiverende werking. Amethist bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf toe over gedrag dat schadelijk kan zijn en niet in dienst is van je hoogste zelf. Het helpt je om verslavingen te onderkennen en aan te pakken. Daarnaast geeft de edelsteen ook inzicht in emotionele processen waardoor bepaalde (pijnlijke) ervaringen verwerkt kunnen worden en ook vermijdend gedrag op dit vlak veranderd kan worden.

Amethist is vanwege de reinigende werking ook heel geschikt om een ruimte te zuiveren. Samen met bergkristal en rozenkwarts creëert het een harmonische sfeer, ook wel de gouden driehoek genoemd. Omdat het de bovenste chakra’s stimuleert, kan het de intuïtie, spirituele groei en inzichten bevorderen, zeker voor mensen die net beginnen aan hun spirituele reis. Amethist heeft ook een reinigende werking op het lichaam en een positieve invloed op het zenuwstelsel, hoofdpijn en migraine en slaapproblemen.
Ideaal bij: Bescherming, Zuivering, Eigen inzicht, Emotionele processen

Citrien

Citrien is een zonnige en verwarmende steen. De steen stimuleert zelfrespect, zelfvertrouwen, individualiteit, extraversie en zelfverwezenlijking. De steen geeft energie, levensvreugde en moed en helpt om depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te gaan overwinnen. Citrien trekt geluk, voorspoed, succes, rijkdom en overvloed aan en stimuleert de drager om dit met anderen te delen.

Citrien maakt creatief en bevordert zelfexpressie en helpt om conflicten binnen een groep op te lossen. Citrien beschermt de aura en reinigt de chakra’s. Ook fysiek zorgt de steen voor energie en kracht. Het stimuleert de spijsvertering en heeft een gunstige invloed op de maag, milt, alvleesklier en darmen. Ook helpt de edelsteen bij infecties van de nieren en blaas, verbetert het de bloedcirculatie en helpt het mensen met chronisch vermoeidheidssyndroom.
Ideaal bij: Zelfrespect, Depressies, Bescherming, Aantrekken positiviteit

Opaal

Opaal is een beschermende en activerende steen. De steen maakt vrolijk, optimistisch, levenslustig, spontaan, origineel, creatief en stimuleert een interesse in kunst en waardering voor de mooie dingen in het leven.

De edelsteen heeft ook een sterke connectie met liefde, passie en (genieten van) seksualiteit en maakt trouw en loyaal. Fysiek stimuleert opaal het zelfgenezend vermogen van het lichaam en werkt zuiverend. Het heeft een positieve werking op het geheugen, ziekte van Parkinson, infecties, koorts en bijnieren.
Ideaal bij: Neerslachtigheid, Bescherming negatieve energie, Zuivering

Andere edelstenen die ook helpen tegen stress

Labradoriet - Als eerste kom ik dan bij labradoriet. Labradoriet is een populaire en prachtige steen en zelf heb ik daar een fijne ervaring mee. Het is een ideale steen voor mensen die hoogsensitief zijn of snel prikkels oppakken. Hierdoor vind ik het persoonlijk een zeer fijne steen tegen stress. Doordat de steen reinigt en je aura versterkt, helpt labradoriet te wapenen tegen negatieve energie van anderen en overprikkeling. Het is daardoor een hele fijne steen tegen het verminderen van stress.
Ideaal bij: Hoogsensitiviteit, Bescherming tegen negativiteit, Overprikkeling, Angst

Aquamarijn - Een tweede, maar niet onbelangrijke is de aquamarijn. Dit is een schitterende edelsteen, maar niet echt bekend om de ontspannende werking. Het dragen van aquamarijn maakt het hoofd leeg, waardoor er veel meer orde is om veel beter om te gaan met stress.
Ideaal bij: Hoofd leegmaken, Boosheid, Communicatieproblemen

Welke steen moet ik nou kiezen tegen stress?

In principe helpen al deze stenen bij het verminderen van stress. Het maakt dan ook niet uit welke keuze je maakt, zolang het voor jou maar goed voelt. Vind je dit nog lastig? Neem gerust even contact met ons op en we helpen je graag verder!

Edelstenen sieraden tegen stress

Ben je nieuwschierig welke sieraden we hebben, met edelstenen tegen stress?

Bekijk edelstenen sieraden tegen stress

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd