Drie edelstenen voor zelfvertrouwen

Ben je op zoek naar een edelsteen, die helpt om je zelfvertrouwen een boost te geven? Voel je soms onzeker en wil je sterker in je eigen kracht staan? Of ben je juist op zoek naar een edelsteen voor een geliefde, zodat hij of zij meer zelfvertrouwen krijgt? In deze blog lees je welke drie edelstenen kunnen ondersteunen bij het versterken van het zelfvertrouwen. 

Weinig zelfvertrouwen kan op verschillende manieren worden gezien. Zo kan een negatief zelfbeeld van iemand een oorzaak zijn, dat in verbinding staat aan een gemis of gebrek aan veiligheid, waardering en verbondenheid. Andere redenen kunnen zijn dat de persoon erg perfectionisch is of dat er teveel van ons gevraagd wordt. Wat de reden ook is, het is altijd goed om hieraan te werken met eventueel professionele hulp, maar edelstenen kunnen ook ondersteuning bieden en het zelfvertrouwen een boost geven. 

Drie edelstenen voor zelfvertrouwen

Er zijn verschillende edelstenen voor het stimuleren van het zelfvertrouwen en om meer in je eigen kracht te staan. De onderstaande edelstenen helpen allemaal om het zelfvertrouwen een boost te geven en tevens vind je deze edelstenen ook in onze webshop. 

Labradoriet

Labradoriet is een beschermende edelsteen steen en houdt negatieve energie op afstand, waardoor de positieve energie wordt aangetrokken. De steen reinigt en versterkt de aura en beschermt tegen negatieve energie zoals overprikkeling, entiteiten of negatieve mensen. Het is daardoor een heel erg geschikte steen voor HSP. 

De steen vermindert stress en helpt je om in je kracht te staan. Labradoriet heeft een sterke connectie met je intuïtie. Dit samen zorgt ervoor dat het zelfvertouwen worden gestimuleerd. Het is een goede steen om te gebruiken bij spirituele activiteiten zoals mediteren, mediumschap of lichtwerk.

Fysiek werkt de labradoriet edelsteen pijnstillend en heeft het een positieve werking op de ogen, hersenen, stofwisseling, reuma, longen, bronchitis, jicht en (pre)menstruele klachten.

Citrien

Citrien is een zonnige en verwarmende steen. De steen stimuleert zelfrespect, zelfvertrouwen, individualiteit, extraversie en zelfverwezenlijking. De steen geeft energie, levensvreugde en moed en helpt om depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te gaan overwinnen. Citrien trekt geluk, voorspoed, succes, rijkdom en overvloed aan en stimuleert de drager om dit met anderen te delen.

Citrien stimuleert creativiteit en bevordert zelfexpressie en helpt om conflicten binnen een groep op te lossen. Citrien beschermt de aura en reinigt de chakra’s.

Ook fysiek zorgt de steen voor energie en kracht. Het stimuleert de spijsvertering en heeft een gunstige invloed op de maag, milt, alvleesklier en darmen. Ook helpt de edelsteen bij infecties van de nieren en blaas, verbetert het de bloedcirculatie en helpt het mensen met chronisch vermoeidheidssyndroom.

Rozenkwarts

Rozenkwarts is bij uitstek de steen van het hart en de liefde. De steen werkt sterk in op het hart chakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. De steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en stimuleert eigenliefde en zelfacceptatie.

Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. De steen maakt ontvankelijk voor alle soorten schoonheid en stimuleert fantasie en creativiteit.

Fysiek heeft de steen een positieve werking op het hart, de geslachtsorganen, de vruchtbaarheid, borst- en longkwalen en voorkomt duizeligheid. Tenslotte helpt het bij ouderdomskwalen zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson.

Welke steen kiezen voor zelfvertrouwen?

Vooral wanneer je net begint met edelstenen, kan het lastig zijn om voor je eigen gevoel de juiste edelsteen te kiezen. In principe is er geen goed of fout, zolang het maar goed voelt. Stuur gerust even een mailtje naar info@zenvya.com als je vragen hebt.

Nieuwschierig geworden naar edelstenen sieraden, voor het stimuleren van het zelfvertrouwen?

Bekijk edelstenen voor zelfvertrouwen

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd