Drie edelstenen voor zelfvertrouwen

Drie edelstenen voor zelfvertrouwen

Ben je op zoek naar een edelsteen, die helpt om je zelfvertrouwen een boost te geven? Voel je soms onzeker en wil je sterker in je eigen kracht staan? Of ben je juist op zoek naar een edelsteen voor een geliefde, zodat hij of zij meer zelfvertrouwen krijgt? In deze blog lees je welke drie edelstenen kunnen ondersteunen bij het versterken van het zelfvertrouwen.

zelfvertrouwen krijgen met edelstenen

Weinig zelfvertrouwen kan op verschillende manieren worden gezien. Zo kan een negatief zelfbeeld van iemand een oorzaak zijn, dat in verbinding staat aan een gemis of gebrek aan veiligheid, waardering en verbondenheid. Andere redenen kunnen zijn dat de persoon erg perfectionisch is of dat er teveel van degene gevraagd wordt. Wat de reden ook is, het is altijd goed om hieraan te werken met eventueel professionele hulp, maar edelstenen kunnen ook ondersteuning bieden en het zelfvertrouwen een boost geven.

In deze blog ga ik je vertellen over edelstenen, waar ik zelf een positieve ervaring mee heb en die tevens ook als sieraden beschikbaar zijn in de webshop. Het voordeel van edelsteen sieraden dragen is dat je deze altijd dicht bij je draagt en het er ook nog mooi uitziet!

Het kan zijn dat tijdens je onderzoek (naar een edelsteen voor zelfvertrouwen) uit verschillende bronnen uitkomt bij diverse edelstenen en dit overal verschilt. Dit kan soms verwarrend zijn. Ik heb een selectie gemaakt op basis van de werking en de eigen ervaring van stenen. Probeer altijd vanuit je gevoel te denken en als een steen goed voelt, is het oke. In het begin kan het lastig zijn, maar hoe vaker je hiermee oefent, hoe makkelijker en leuker het wordt!

Hoe zorgt een edelsteen voor zelfvertrouwen

Voordat ik je ga uitleggen welke edelsteen helpt voor zelfvertrouwen, wil ik je eerst uitleggen hoe edelstenen werken. Zo leer je bergijpen waarom een edelsteen kan ondersteunen bij het stimuleren van zelfvertrouwen.

Hoe werkt een edelsteen?

Een edelsteen bestaat net zoals de mens uit trillingen. Dit wordt ook wel frequentie genoemd. Alles in het leven heeft haar eigen trillingen, zoals een edelsteen of wij als mensen. Door een edelsteen te dragen, kan de trilling van de steen inwerken op jouw trilling en daardoor haar werk doen, waardoor klachten minder kunnen worden en je een positieve ervaring kunt krijgen door de edelsteen.

Hieronder zie je het energieveld van een mens. Wellicht heb je wel eens de energie gemerkt van iemand die vlak bij je stond. Dat komt doordat de energievelden elkaar kunnen raken en de een is daar gevoeliger voor dan de ander. Als je er heel gevoelig voor bent, kan het zijn dat je HSP (Hoogsensitief) bent.

Meer zelfvertrouwen met

Onderstaande stenen kunnen ondersteunen bij het boosten van je zelfvertrouwen. Per edelsteen vertel ik je wat de kenmerken zijn, zodat je voor jezelf kunt aanvoelen / bekijken, welke het beste in jouw situatie past.

Labradoriet

Als eerste begin ik met een van mijn favoriete edelstenen. Dat is labradoriet. Labradoriet is een beschermende edelsteen steen en houdt negatieve energie op afstand, waardoor de positieve energie wordt aangetrokken. De steen reinigt en versterkt de aura en beschermt tegen negatieve energie zoals overprikkeling, entiteiten of negatieve mensen. Het is daardoor een heel erg geschikte steen voor HSP. 

De steen vermindert stress en helpt je om in je kracht te staan. Labradoriet heeft een sterke connectie met je intuïtie. Dit samen zorgt ervoor dat het zelfvertouwen wordt gestimuleerd. Het is een goede steen om te gebruiken bij spirituele activiteiten zoals mediteren, mediumschap of lichtwerk.

Fysiek werkt de labradoriet edelsteen pijnstillend en heeft het een positieve werking op de ogen, hersenen, stofwisseling, reuma, longen, bronchitis, jicht en (pre)menstruele klachten.

De labradoriet bij Zenvya zijn vaak helder blauw van kleur, waardoor je niet alleen een fijn werkende edelsteen hebt, maar ook nog een prachtig opvallende edelsteen bij je kunt dragen.

Citrien

Citrien is een zonnige en verwarmende steen. De steen stimuleert zelfrespect, zelfvertrouwen, individualiteit, extraversie en zelfverwezenlijking. De steen geeft energie, levensvreugde en moed en helpt om depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te gaan overwinnen. Citrien trekt geluk, voorspoed, succes, rijkdom en overvloed aan en stimuleert de drager om dit met anderen te delen.

Citrien stimuleert creativiteit en bevordert zelfexpressie en helpt om conflicten binnen een groep op te lossen. Citrien beschermt de aura en reinigt de chakra’s.

Ook fysiek zorgt de steen voor energie en kracht. Het stimuleert de spijsvertering en heeft een gunstige invloed op de maag, milt, alvleesklier en darmen. Ook helpt de edelsteen bij infecties van de nieren en blaas, verbetert het de bloedcirculatie en helpt het mensen met chronisch vermoeidheidssyndroom.

Doordat de steen zorgt voor kracht en het aantrekken van geluk, kan je zelfvertrouwen daarmee gestimuleerd worden.

Rozekwarts

Rozenkwarts is bij uitstek de steen van het hart en de liefde. De steen werkt sterk in op het hart chakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. De steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en stimuleert eigenliefde en zelfacceptatie.

Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. De steen maakt ontvankelijk voor alle soorten schoonheid en stimuleert fantasie en creativiteit.

Fysiek heeft de steen een positieve werking op het hart, de geslachtsorganen, de vruchtbaarheid, borst- en longkwalen en voorkomt duizeligheid. Tenslotte helpt het bij ouderdomskwalen zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson.

De steen leert om meer van jezelf te houden en daardoor het is een ideale edelsteen om te dragen als je meer zelfvertrouwen wilt of een geliefde meer zelfvertrouwen wilt geven!

Welke steen kiezen voor zelfvertrouwen?

Vooral wanneer je net begint met edelstenen, kan het lastig zijn om voor je eigen gevoel de juiste edelsteen te kiezen. In principe is er geen goed of fout, zolang het maar goed voelt. Stuur gerust even een mailtje naar info@zenvya.com als je vragen hebt.

Je kunt ook langskomen bij een verkooppunt en op basis van je gevoel daar een edelsteen uitkiezen. Ook kun je via onderstaande knop even alle edelstenen bekijken voor zelfvertrouwen en op basis daarvan een keuze maken.

Terug naar blog

Ontdek Zenvya