Hoe werkt de energie van edelstenen?

Hoe werkt de energie van edelstenen? Wij leggen het je uit!

Hoe werkt de energie van edelstenen nou precies? Je hoort ons vaak over de werking, kracht en energie van edelstenen. Deze krachten en energie kunnen je ontzettend goed helpen in je dagelijks leven.

Amethist, is bijvoorbeeld een edelsteen die ontzettend goed helpt tegen stress en onverklaarbare angsten. Bergkristal beschikt over een heel geneeskrachtige energie. Hoe werkt de energie van deze stenen precies? Wij leggen het je vandaag uit in deze blog. 

Hoe werken edelstenen?

Alles om ons heen is energie en alles om ons heen geeft trilfrequenties. Mensen, dieren en dingen geven vibraties af. Zo ook edelstenen. De vibraties en trillingen die van deze voorwerpen komen beïnvloeden elkaar. 

Als je een edelsteen bij je draagt in bijvoorbeeld een sieraad of in een kamer legt, neemt je lichaam de trillingen van de edelsteen op. Andersom werkt het ook zo. De edelsteen neemt ook de trillingen die van jouw lichaam afkomen op. Zo beïnvloeden ze elkaar dus. 

Maar, hoe profiteer ik van de krachten die edelstenen bij zich dragen?

Je hoort vaak dat edelstenen problemen en negatieve gevoelens uit je lichaam kan wegnemen. Hoe gaat dat precies in zijn werk? Er zijn edelstenen die jouw negatieve energie herkennen. Doordat edelstenen in staat zijn om energie aan te trekken, kunnen ze jouw negatieve energie overnemen. Dit heeft een positief effect op jouw fysieke, emotionele en mentale lichaam. 

Edelstenen kunnen erg effectief zijn als je chakra's uit balans zijn. Door middel van de juiste edelstenen kun je jouw chakra’s weer in balans brengen.  

Wat zijn chakra’s?

Als je het over edelstenen en hun krachten hebt, heb je het al snel over chakra’s. Deze benaming komt uit de Indiase cultuur. Hier wisten ze al snel dat alles energie is en ontdekten ze energiepunten op het lichaam. Dit worden vandaag de dag chakra’s genoemd. 

Chakra betekent cirkel. Als we alle chakra’s behandelen zijn we nog wel even bezig. Het zijn er namelijk ongeveer 110. Dit zijn er natuurlijk ontzettend veel en daarom richten bijna alleen spirituele stromingen zich op de zeven belangrijkste. 

 • Muladhara Chakra;
 • Swadhishthana Chakra;
 • Sahastrara Chakra;
 • Anahata Chakra;
 • Manipura Chakra;
 • Vishuddha Chakra.

 • Het verzorgen en reinigen van edelstenen

  Als wij een edelsteen behandelen, hebben we het vaak over de verzorging en reiniging. Wat houdt dat precies in? Zoals we je net vertelden nemen edelstenen de negatieve energie uit jouw lichaam op en brengen ze je chakra’s weer in balans. 

  Omdat edelstenen veel negatieve energie opnemen, is het belangrijk dat je ze regelmatig reinigt en verzorgt zodat er weer ruimte is voor nieuwe kracht. 

  Hoe reinig je edelstenen?

  Voordat je jouw edelstenen gaat reinigen, is het belangrijk dat je ze eerst ontlaadt. De stenen zitten namelijk vol met negatieve krachten. Dit kun je herkennen aan dofheid en krasjes. Als die verschijnen weet je dat het tijd is om te reinigen. 

  Water: De makkelijkste en snelste manier om jouw edelstenen te reinigen is met water. Je kunt ze onder lauw stromend water houden, of een tijdje in een kommetje met water leggen. 

  Maar voordat je naar de kraan sprint! Niet alle edelstenen kunnen tegen water. Let daar dus goed op. 

  Rook: Je kunt ook door middel van rook je edelstenen reinigen. Steek een beetje salie in de brand en houd je edelstenen in de rook die van het vuur afkomt. 

  Hoe gaat het opladen?

  Je weet nu hoe je jouw edelstenen moet reinigen, maar hoe laad je ze op? Nou, dit kan perfect in de nachturen. Door je edelstenen in 's nachts in het maanlicht te leggen, kun je ze opladen. Dit werkt uiteraard het beste bij volle maan! 

  Disclaimer: De werking van edelstenen is niet bewezen en kan iedereen dus anders en/of op zijn eigen manier ervaren. Wij raden bij gezondheidsklachten aan om een specialist of arts te raadplegen.

  Laat een berichtje achter

  Alle commentaren worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd