Omgaan met HSP

Omgaan met HSP. Welke edelstenen kunnen je daarbij helpen? 

Omgaan met HSP. Welke edelstenen kunnen je daarbij helpen? HSP staat voor (Highly, sensitive person) Kort gezegd betekent dit dat je erg gevoelig bent. Gevoelig voor je omgeving, de gevoelens van andere mensen en harde geluiden zijn hier voorbeelden van. Omgaan met HSP kan soms erg lastig zijn. Je wordt vaak niet begrepen en je hebt een innerlijke strijd met jezelf. 

Vind jij het lastig om met je hooggevoeligheid om te gaan?  Dan kunnen de edelstenen die we in dit artikel met je bespreken je wellicht helpen. 

Wat is HSP?

Zoals we net al aangaven staat HSP voor (Highly, sensitive person) en betekent het dat je erg gevoelig bent voor bepaalde dingen. Dit kunnen emoties van andere mensen zijn, maar ook geluiden in je directe omgeving. Hoewel het soms lastig is om met je hooggevoeligheid om te gaan, hebben HSP’s ook veel waardevolle kwaliteiten:

  • HSP’s zijn er gevoelig. Dit zorgt ervoor dat zij zich ontzettend goed kunnen inleven in andere personen;
  • HSP’s houden van diepgaande conversaties en kunnen erg goed luisteren;
  • HSP’s genieten extra intens van het leven en de kleine dingen in dit leven;
  • HSP’s denken diep na voordat ze beslissingen nemen. Dit pakt in sommige situaties niet heel handig uit, maar het kan je ook zeker helpen. 

Maar ondanks deze geweldige kwaliteiten kan het leven van een HSP’er soms heel lastig zijn. Ze kunnen zich niet begrepen voelen en kunnen niet goed omgaan met prikkels. Ze raken sneller overprikkelt dan andere mensen en hebben dan behoefte aan een moment waarin ze alleen kunnen zijn. HSP is zeker geen ziekte, maar een karaktertrek met verschillende eigenschappen. 

Welke edelstenen kunnen helpen bij het omgaan met HSP?

Zenvya biedt verschillende edelstenen sieraden aan met elk hun eigen unieke kracht(en) Welke edelstenen kunnen jou helpen bij het omgaan met HSP?

Labradoriet

De eerste edelsteen die we gaan bespreken is Labradoriet. Labradoriet is te vinden in verschillende kleuren. De meeste voorkomende zijn: blauw, paars en goud. De kracht van Labradoriet is bescherming en positiviteit. Labradoriet wordt vaak gezien als de ‘beschermsteen’ en houdt negatieve energie en gevoelens op afstand. Hierdoor wordt positieve energie gestimuleerd. Ben je als HSP’er overprikkelt, dan heb je vaak behoefte aan positieve energie en kalmte. Hij helpt je om weer in je kracht te staan. 

Bekijk hier Labradoriet sieraden

Amethist

De Amethist edelsteen is de tweede edelsteen die we gaan bespreken. Amethist is een paarse variëteit van het mineraal kwarts en is de bekendste steen uit de kwartsgroep. Amethist heeft net als Labradoriet een beschermende werking, maar heeft daarnaast ook een zuiverende werking. Een sterke eigenschap van Amethist is dat het inzicht geeft in emotionele processen (zodat pijnlijke ervaringen verwerkt kunnen worden) en dat het je in staat stelt om eerlijk naar jezelf te kunnen kijken. 

Bekijk hier Amethist sieraden

Rozenkwarts

De laatste edelsteen die we gaan bespreken is Rozenkwarts. Rozenkwarts is de edelsteen van het hart en de liefde. Hij opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. De steen stimuleert de eigenwaarden, zelfacceptatie en trekt vriendschappelijke relaties aan. Hij werkt ook kalmerend bij verdriet en traumatische ervaringen. Bij Zenvya bieden wij verschillende sieraden aan waarin Rozenkwarts verwerkt zit. Dit kunnen kettingen zijn, maar ook armbanden of oorbellen. 

Bekijk hier Rozenkwarts sieraden

Disclaimer: De werking van edelstenen is niet bewezen en kan iedereen dus anders en/of op zijn eigen manier ervaren. Wij raden bij gezondheidsklachten aan om een specialist of arts te raadplegen.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd