Wat zijn chakra’s en welke kleuren edelstenen horen daarbij?

Wat zijn chakra’s en welke kleuren edelstenen horen daarbij?

Je hebt vast wel eens gehoord van chakra’s. Maar wat zijn dit nou eigenlijk? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over chakra’s, en welke kleuren edelstenen daarbij horen. Ons lichaam kent namelijk 7 energiecentra (chakra). Er zijn dus ook 7 chakra’s met elk hun unieke eigenschap en kleur.

Wat zijn chakra’s en welke functie hebben ze in het lichaam?

Zoals hierboven al gezegd heeft ons lichaam 7 energiecentra. Ze staan allemaal met elkaar in verbinding als ze soort wiel en bevinden zich op strategische plaatsen in het lichaam. Daar hebben ze ieder hun eigen kracht en kleur. Het in balans houden van het “wiel” is belangrijk. Chakra’s die goed op elkaar zijn afgestemd en krachtig genoeg zijn, zorgen ervoor dat je goed in je vel zit.

 Daardoor sta je meer in verbinding met je onderbewustzijn, voel jij je rustiger en over het algemeen gelukkiger. Een chakra stimuleren of openen, kan ook door het dragen van de juiste kleur edelsteen. Hieronder lees je wat de verschillende functies van de 7 chakra’s zijn én welke kleur edelsteen daarbij hoort.

1e chakra: Wortelchakra = rood

In het Sanskriet wordt het wortelchakra ook wel Muladhara genoemd. Het 1e chakra zorgt ervoor dat jij je kunt verbinden met alles wat aards is. Ook met de aarde zelf. Daarnaast geeft het wortelchakra je het vermogen om deze kennis ook op anderen over te kunnen brengen. Bijvoorbeeld door de mensen om je heen daadkrachtig te kunnen overtuigen van het feit hoe belangrijk een gezonde levensstijl is. Deze chakra vind je in de omgeving van de stuit. De kleur die hierbij hoort is rood. Als je het wortelchakra wilt versterken, dan is jaspis een geschikte edelsteen.

2e chakra: Sacraal chakra = oranje

Het tweede chakra staat ook wel bekend onder de naam Svadhisthana. Als dit energiecentrum goed in balans is, dan kun je meer genieten van de kleine dingen om je heen. Je bent een inspiratie voor jezelf, maar ook voor anderen. Het sacraal chakra zorgt ook voor positiviteit en creativiteit. Deze chakra heeft de kleur oranje. Een edelsteen je helpt om het sacraal chakra te kunnen versterken is calciet.

3e chakra: Zonnevlecht = geel

Een andere naam voor het zonnevlecht chakra is Manipura. De kleur die hierbij past is geel. Door dit chakra te versterken of meer in balans te brengen, ervaar je meer daadkracht en lef. Je bent niet bang om een risico te nemen en presenteert jezelf als een echte leider. Verantwoordelijk zijn én verantwoording nemen past heel goed bij het zonnevlecht chakra. Een edelsteen die hier goed bij past is honing calciet.

4e chakra: Hartchakra = groen

Dit chakra met de kleur groen stimuleert zelfliefde, maar ook jouw liefde voor de mensen en dieren om je heen. Anahata, zoals dit chakra ook wel wordt genoemd, staat ook voor emotionele betrokkenheid en intelligentie. Daarnaast werkt dit chakra motiverend bij het behalen van gestelde doelen. Het geeft je de rust en het geduld dat je nodig hebt. Een edelsteen die dit chakra sterker maakt is avonturijn.

5e chakra: Keelchakra = blauw

Het keelchakra zit dichtbij het strottenhoofd en de schildklier. Als de Vishuddha in balans is, heb je de kracht om voor jezelf op te komen. Je vindt het niet moeilijk om te zeggen waar het op staat, kunt anderen makkelijker overtuigen en voelt je meer verbonden. Met jezelf, maar ook met de mensen om je heen. Een edelsteen die je kunt dragen om dit chakra te kunnen openen is angeliet. Deze steen brengt innerlijke rust en kalmeert.

6e chakra: Derde oog = paars

Ajna, of derde oog chakra, zorgt voor een goede intuïtie. Je kunt beslissingen nemen die gebaseerd zijn op je gevoel. Dit chakra ontwikkelt je intuïtieve vermogen. Een edelsteen die hier heel goed bij past is sodaliet. Deze steen zorgt ervoor dat je meer kunt ontspannen, maar ook een sterke visie kunt ontwikkelen.

7e chakra: Kruinchakra = roze

Het kruinchakra staat ook wel bekend als Sahasrara. Dit 7e chakra zorgt ervoor dat je het verleden achter je kunt laten zodat jouw blik meer op de toekomst is gericht. Ook zorgt het kruinchakra voor meer verbinding met het kosmische om je heen. Als je dit chakra sterker wilt maken, dan kun je een edelsteen sieraad dragen met amethist. Deze steen werkt zuiverend en beschermt je tegen invloeden van buitenaf.

Al jouw chakra’s versterken met Ethiopisch opaal

Wil jij alle energiecentra's in jouw lichaam in balans brengen? Dan kun je een chakra combinatie of een edelsteen dragen die inwerkt op alle chakra’s. Ethiopisch opaal bevat alle bovengenoemde kleuren. Daarnaast voorziet deze edelsteen je van meer optimisme en levenslust. Je kunt genieten van de kleine dingen in het leven, ondersteund het zelfgenezend vermogen van het lichaam en heeft een zuiverende werking.

Ethiopisch opaal ondersteunt alle 7 chakra’s. Je ervaart meer balans in jouw mentale, emotionele én fysieke welzijn. Deze steen wordt dan ook veel gedragen door mensen die hinder ondervinden van bijnier klachten, Parkinson en lichamelijke infecties. Deze kleurrijke edelsteen kun je dragen in de vorm van een armband, maar er zijn ook prachtige oorbellen of ringen met Ethiopische opaal verkrijgbaar.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Verbind met de natuur

Ontdek de schoonheid van de natuur met Zenvya. Zenvya is het sieradenmerk voor echte edelstenen, verwerkt in prachtige edelsteen sieraden.

Onze sieraden zijn meer dan alleen decoratieve stukken; ze zijn een uiting van verbondenheid met de natuurlijke wereld en een herinnering aan de kracht die in ons allen schuilt. Ontdek de magie van edelstenen bij Zenvya en laat je betoveren door de tijdloze schoonheid van de natuur.

Ontdek Zenvya