MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Zenvya onderneemt vanuit de liefde voor de natuur. Dit betekent dat we er bewust voor kiezen om op een maatschappelijk verantwoorde manier ondernemen. Op deze pagina kun je lezen, wat Zenvya ervoor doet om dit te realiseren.

Afval scheiden

Afval scheiden levert veel op. Materialen als papier, glas, plastic en batterijen kunnen voor een groot deel hergebruikt worden. Dat bespaart nieuwe grondstoffen, energie en geld. Daarom zorgen wij ervoor dat we al ons afval scheiden.

Duurzame verpakkingen

Alle Zenvya sieraden worden verpakt in sieradendoosjes met het ECO keurmerk. Dit keurmerk garandeert dat het gebruikte papier, lijm en karton volledig milieuvriendelijk zijn. 

Ook de verzendboxen zijn voorzien van het FSC® kenmerk. Het FSC® kenmerk is uw garantie, dat het gebruikte materiaal uit een FSC®-bos komt, waar het bos na de houtooogst de kans krijgt zicht te herstellen. Dit houdt tevens in dat het dieren- en plantenrijk in deze bossen beschermd blijven en dat bosarbeiders genieten van goede arbeidsomstandigheden voor wat betreft bv. loon en veiligheid.