Regenboog Maansteen

Regenboog Maansteen

Regenboog Maansteen is wit van kleur, met vaak een blauw kleurenspel en soms zelfs een Regenboog. Vandaar de naam Regenboog

Wat is Regenboog Maansteen

Maansteen is eigenlijk wit labradoriet en behoort tot de veldspaten en heeft een hardheid van 6 - 6,5 op de schaal van Mohs. De kleur kan variëren van zilverwit, beige, bruin tot roodachtig en altijd met een parelmoerachtige glans. Regenboog maansteen kan kleine stukjes zwarte tourmalijn bevatten.

Herkomst Maansteen

De Maansteen is naar de maan genoemd, vanwege de glans en haar zachte uitstraling. Een andere naam is adulaar, naar de vindplaats Adula-Alpen in Zwitserland.

Werking Regenboog Maansteen

De Regenboog Maansteen is een zeer geliefde en bijzondere edelsteen. Het is een zachte, maar ook zeer krachtige beschermsteen. Het is een steen die hoort bij goden en godinnen. Het is de steen van de voortplanting en de liefde. Maansteen is verbonden met de maan en brengt je in contact met je innerlijke Godin.

Regenboog Maansteen resoneert met vrolijkheid, liefde, intuïtie en de cycli van de maan.

Op fysiek gebied versterkt de steen het immuunsysteem, stimuleert het de hypofyse en reguleert het de vrouwelijke hormooncyclus. Regenboog Maansteen ondersteunt bij (pre) menstruele klachten, de zwangerschap, de bevalling, borstvoeding en tijdens de overgang. Het is daarnaast een steen die goed werkt bij allergieën, huidaandoeningen en aandoeningen van de ademhaling. Regenboog Maansteen is tegelijkertijd ook een rustgevende steen, die bij kan dragen aan een goede nachtrust.

Het is een edelsteen die je vrouwelijke intuïtie versterkt en je aanzet om op je gevoel te leren vertrouwen. Het is een fijne steen om te gebruiken tijdens meditatie en helpt om diep naar binnen te keren. Regenboog Maansteen zet je ook in je kracht en staat je bij in periodes van transformatie. Het is een steen die je bijstaat in het bewandelen van je levenspad en ook helpt om dit pad te leren zien. Ze geeft precies de juiste energie op het juiste moment en doet dit met een vrouwelijke zachtheid die desondanks niet onderschat moet worden.

Op fysiek gebied versterkt de steen het immuunsysteem, stimuleert het de hypofyse en reguleert het de vrouwelijke hormooncyclus. Regenboog Maansteen ondersteunt bij (pre) menstruele klachten en tijdens de overgang. Het is daarnaast een steen die goed werkt bij allergieën, huidaandoeningen en aandoeningen van de ademhaling. Regenboog Maansteen is tegelijkertijd ook een rustgevende steen die bij kan dragen aan een goede nachtrust. Regenboog Maansteen ondersteunt de zwangerschap, de bevalling en borstvoeding.

Regenboog Maansteen zorgt dat je goed geaard blijft en verzacht emotionele instabiliteit, verdriet en stress. Het is een steen die de aura beschermt tegen negativiteit en de zwakke plekken in de aura herstelt.

Verzorging Regenboog Maansteen

Regenboog Maansteen is erg zacht en kan gemakkelijk krassen krijgen. De edelsteen is heel geschikt om op te laden in het (volle) maanlicht, maar omdat het een broze steen is kunnen water en chemicaliën beter vermeden worden. 

Lees hier hoe je edelstenen sieraden kunt verzorgen. 

Eigenschappen

Regen Maansteen bestaat uit lagen kaliumveldspaat (orthoklaas) en natriumveldspaat (albiet). Het veelzijdige kleurenspel ontstaat doordat het licht tussen deze laagjes wordt gebroken. Hoe dunner de lagen van Maansteen, hoe intenser dit effect.

Natrium veroorzaakt de blauwe kleur. Hoe meer natrium in de steen, hoe blauwer deze glans. Verontreinigingen in de steen veroorzaken de verschillende kleuren. IJzer, veroorzaakt bijvoorbeeld een rode tot donkere kleur (rookmaansteen). De intensiteit van de kleur hangt af van de hoeveelheid ingesloten ijzer.

 • Samenstelling: (Na,K)AlSi3O8 + Ca, Fe, Ba, Rb, Sr
 • Hardheid: 6,0 - 6,5
 • Glans: glasglans, parelmoerglans, de glans lijkt te golven
 • Transparantie: doorzichtig of doorschijnend met maanachtige glans
 • Breuk: ruw, splinterig of schelpvormig
 • Splijtbaarheid: uitmuntend
 • Dichtheid: 2,53 - 2,63
 • Kristalstelsel: monoklien
 • Chakra: heiligbeen chakra (2e), voorhoofd chakra (6e) en kruin chakra (7e) 
 • Sterrenbeeld: kreeft, weegschaal en schorpioen
 • Geboortemaand: juni

Tips

 • Download hier de werking van Maansteen
 • Dé edelsteen om als bijzonder geschenk te geven aan iemand die een zwangerschapswens heeft of zwanger is.
 • De edelsteen is zeer geliefd bij vrouwen en daarom een ideaal geschenk.
 • Een fijne steen om mee te mediteren en intuïtie te vergoten.

Weetjes over maansteen

 • In het midden-oosten is maansteen al jaren een belangrijke vrouwensteen. De vrouwen dragen sieraden met maansteen om vruchtbaarheid en toegewijde liefde aan te trekken. 
 • Bij de oude Grieken en Romeinen gold maansteen als een van de belangrijkste heel- en beschermstenen. De steen zou volgens hen beschermen tegen allerlei ernstige ziekten en onvruchtbaarheid. Planten en bomen werden met maansteen versierd om een rijkere oogst te verkrijgen.
 • Pas in de 18e eeuw werd de Maansteen bekend in Europa.
 • In China geloven ze dat maansteen yin en yang balanceert, zodat de persoon in harmonie een vruchtbaar leven zal leiden.
 • In Sri Lanka en India wordt de maansteen beschouwd als steen van het derde oog; het dragen van maansteen (bij voorkeur op het voorhoofd) verheldert het inzicht en vergroot de spiritualiteit. Maansteen wordt daar vaak gegeven als huwelijksgeschenk, om het bruidspaar liefde, geluk, kinderen en voorspoed te bezorgen.

Regenboog Maansteen sieraden

Bij Zenvya kun je terecht voor een ruim aanbod aan sieraden met maansteen. Nieuwschierig naar de Zenvya sieraden collectie met Maansteen? Ga direct naar:

Wil je graag de volledige collectie met Maansteen sieraden bekijken? Dat kan via de onderstaande knop!

Bekijk alle sieraden met maansteen
Terug naar blog