Earth Day

Earth Day

Op 22 april wordt Earth Day over de hele wereld gevierd. De eerste Dag van de Aarde vond plaats in 1970 en was een gevolg van groeiend ecologisch bewustzijn door de bestseller Silent Spring van Rachel Carson uit 1962. In zekere zin markeert de dag daarom het begin van de moderne milieubeweging. In deze blog gaan we je meer vertellen over Earth Day en wat jij kunt teruggeven aan de natuur.

Het vieren van Earth Day

Earth Day staat in het teken van milieubescherming. Op deze internationale dag proberen mensen zich in te zetten voor onze planeet. Nu, meer dan ooit, is het ontzettend belangrijk en noodzakelijk dat we proberen ons best te doen voor de Aarde. Er is nog steeds tijd om onze wereld te redden, maar deze tijd wordt ondertussen snel minder. 

Bij Zenvya staat duurzaamheid voorop. Zonder de natuur zouden onze edelsteen sieraden er niet zijn. Daarom doen wij ons best om terug te mogen geven aan de Aarde door 10% van de winst te doneren aan Trees For All. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van ECO-vriendelijke sieradendoosjes en duurzame verpakkingen. 

Zenvya wil haar volgers en vrienden aansporen om ook hun steentje bij te dragen aan de natuur. Daarom geven we ieder jaar tijdens Earth Day een cadeaubon t.w.v. 150 euro weg aan iemand die Earth Day viert door actie te ondernemen. Deel wat jij doet voor onze planeet op social media en tag Zenvya. Iedereen die meedoet ontvangt een kleinigheidje. Daar bovenop maak je kans op de cadeaubon t.w.v. € 150,-.

Jouw steentje bijdragen aan de Aarde

Hoe kun je helpen? Simpel! Er zijn ontzettend veel manieren waarop jij kunt meehelpen. Hieronder gaan we een aantal opnoemen, maar je kunt natuurlijk zelf ook je creativiteit gebruiken. 

Doneren aan natuurbehoud

Een eenvoudige optie is om te doneren aan een goed doel dat zich inzet voor natuurbehoud / biodiversiteit. Bijvoorbeeld aan Trees For All. Zij planten bomen en dragen daardoor bij aan het versterken van de biodiversiteit op Aarde. 

Een andere mogelijkheid is Naturalis. Als Biodiversity Center onderzoeken zij de natuur en brengen deze in kaart voor anderen. Zo wordt de biodiversiteit behouden. Een deel van Zenvya haar sieraden zijn ook in de museumwinkel van Naturalis te vinden. 

Zelf planten

Wil je graag de handen uit de mouwen steken? Ga dan zelf wat planten! Er zijn ontzettend veel bloemen en bomen, die de bijen of andere insecten helpen.

Ruim zwerfafval op

Je kunt ook aan de slag gaan door vuilnis op te ruimen op straat, bijvoorbeeld zakjes en flesjes weg te gooien. Plastic is namelijk een grote boosdoener voor de natuur. 

Eet vegan

Een andere manier om bij te dragen is wat vaker vegetarisch of veganistisch eten. Onderzoekers hebben namelijk berekend dat als iedereen veganist zou worden, we minder land nodig zouden hebben dan we op dit moment gebruiken voor landbouw. Dan zou het zelfs niet meer nodig zijn om regenwouden te kappen en kunnen we zelfs stukken land terug gaan geven aan de natuur.

Let op je afval

Gooi wat minder eten weg of probeer nieuwe stappen te zetten richting zero waste. Scheid bijvoorbeeld plastic, oud papier en etenswaren. Neem tijdens het winkelen zelf een tasje mee en hergebruik je waterfles. 

Bespaar op je energie

Dan tot slot, je hebt ze vast wel eens eerder gehoord, maar stap eens op de fiets of ga met het openbaar vervoer in plaats van de auto. Doe de lampen uit als je niet thuis of in een kamer bent, douche wat korter of zet de verwarming wat lager.

Samen voor natuurbehoud met Zenvya

Het belangrijkste van Earth Day is dat we even stilstaan bij wat deze prachtige planeet ons allemaal te bieden heeft. Stap de deur uit en duik de natuur in. 

Wat je ook besluit te doen voor onze aarde deze week, deel het met Zenvya! Tag ons via jouw sociale media platformen of e-mail ons, wat je hebt ondernomen met een foto en maak kans op de cadeaubon t.w.v. 150 euro. Je hebt van 22 april t/m 28 april de tijd om jouw steentje bij te dragen.

Op vrijdag 29 april maken wij de winnaar bekend. Iedereen die meedoet aan de actie krijgt iets leuks terug van Zenvya. Wat dat is? Dat blijft nog even geheim... 

Terug naar blog

Ontdek Zenvya