Zenvya bij Naturalis

Zenvya bij Naturalis

Met trots kan ik dan eindelijk vertellen dat klein deel van de Zenvya collectie nu ook in de winkel ligt! En niet zomaar een winkel…. Zenvya is nu ook te koop bij de museumwinkel van Naturalis te Leiden! Een bijzonder product, op een bijzondere plek.

In deze blog vertel ik je meer over Naturalis en waarom het zo’n bijzondere plek is. Veel leesplezier!

Liefs, Pien
Founder Zenvya

Wat is Naturalis Biodiversity Center?

Naturalis Biodiversity Centeris het nationaal onderzoeksinstituut van Nederland op het gebied van biodiversiteit. Daarnaast functioneert Naturalis als museum. De wetenschappers van Naturalis zetten zich dagelijks in voor het beschrijven, begrijpen en behouden van biodiversiteit. Biodiversiteit of biologische diversiteit is een graad van verscheidenheid aan levensvormen binnen een gegeven ecosysteem, bioom, geografisch gebied of de gehele planeet.

De wetenschappelijke verzameling wordt bewaard op één plek. Het is de basis voor het onderzoeken en begrijpen van de wereldwijde biodiversiteit. Een deel daarvan kun je terugvinden in het Naturalis museum.

Met een unieke samenstelling van kennis, talenten en vaardigheden geeft Naturalis inhoud aan de functies als rijksmuseum, academisch onderzoeksinstituut en erfgoedinstelling.

Bij Naturalis werken meer dan honderd onderzoekers in zeven verschillende onderzoeksgroepen. Naturalis biedt jong wetenschappelijk talent graag de ruimte om ideeën verder uit te werken in een stimulerende, open omgeving. Met tachtig PhD's en postdocs draagt Naturalis bij aan de vernieuwing van het Nederlandse toponderzoek in de groene life sciences.

Collectie

Het instituut beheert het grootste deel van de Nederlandse natuurhistorische collecties. De totale collectie van Naturalis Biodiversity Center behoort qua omvang tot de top vijf van de wereld en telde in 2015 maar liefst ruim 42 miljoen objecten.

Het museum informeert mensen over de biodiversiteit op aarde. Belangrijk onderdeel hiervan is de ontwikkeling van moderne educatieve trajecten voor basis- en voortgezet onderwijs. In 2014 trok het museum 303 duizend bezoekers, waaronder 50 duizend leerlingen. Het instituut beheert vele natuurinformatie websites, zoals het Nederlands Soortenregister en het Nederlands Caribisch Soortenregister en produceert mobiele apps, zoals de Naturalis Museumapp en Dierenzoeker.

Een skelet van een Tyrannosaurus rex werd in 2016 werd aangeschaft en zij heeft de naam Trix gekregen. Van september 2016 tot juni 2017 stond het skelet in een tijdelijke tentoonstellingsruimte in het Pesthuis, daarna ging het skelet op tournee langs instellingen in Oostenrijk, Spanje en Frankrijk.

In het nieuwe Naturalis staat Trix op een prominente plek in de zaal "dinotijd" samen met nog een aantal andere dinosaurusskeletten. Sinds de heropening in augustus 2019 zijn er zeven museumzalen: 

  • Leven
  • Dinotijd
  • De vroege mens
  • De verleiding
  • De ijstijd
  • De dood
  • De aarde. 

Daarnaast is er een LiveScience-lab waar onderzoekers demonstreren waar ze mee bezig zijn en kaarten.

Hét expertisecentrum voor edelstenen

Gebruikmakend van de veelomvattende collectie van Naturalis, draagt onderzoek van het Nederlands Edelsteen Laboratorium bij aan wetenschappelijke kennis over geologie en edelstenen.

Onderzoeksresultaten van het edelsteenlaboratorium worden vastgelegd in overeenstemming met internationaal erkende standaarden en richtlijnen van International Mineralogical Association (IMA) en World Jewellery Confederation (CIBJO). Dit garandeert een constante en hoge kwaliteit van hun specialistisch werk.

Voor uiteenlopende klanten, zoals juweliers, goud- en zilversmeden, maar ook liefhebbers van edelstenen en parels, biedt het Nederlands Edelsteen Laboratorium de volgende diensten: 

  • Edelstenen: vaststelling van identiteit (inclusief synthetische stenen en imitaties) en eventuele behandeling en onderzoek naar herkomst. 
  • Diamanten: graduering en onderzoek naar de herkomst van kleur (bij fantasie-gekleurde diamanten), kwaliteitsonderzoek op grond van gewicht, kleur, zuiverheid en kwaliteit van het slijpsel. 
  • Parels: vaststelling van identiteit (inclusief gecultiveerde parels en imitaties) en eventuele behandeling, vaststelling van dikte parelmoerlaag en andere kwaliteitskenmerken bij gecultiveerde parels.

Verder biedt Naturalis interessante opleidingen en cursussen, met professionele  en hoogwaardige faciliteiten omtrent edelstenen en mineralen. 

Naturalis bezoeken

Wij raden iedereen aan om minstens één keer in je leven het Naturalis Museum te hebben bezocht. Zeker als edelsteenliefhebber, kun je te kust en te keur. Ze hebben ruim 500 duizend gesteenten en mineralen!

 

Ontdek meer over NaturalisDiscalimer: De werking van edelstenen is wetenschappelijk niet bewezen. Op Zenvya.com kun je de spirituele, geestelijke en lichamelijk werking van de verschillende (half)edelstenen vinden, echter staat dit los van Naturalis. Bij Naturalis draait het om de wetenschap en de liefde voor de natuur. Ons gezamelijke doel is om te zorgen voor meer biodiversiteit, doe je mee?
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.