Liefde voor de Natuur

 

Zenvya onderneemt vanuit de liefde voor de natuur. Niet alleen zijn wij bij Zenvya natuurliefhebbers, maar onze klanten ook. Daarom staat duurzaamheid bij ons voorop. Dit betekent dat we er voor kiezen om op een duurzame en bewuste manier te ondernemen waar dit mogelijk is.

ZENVYA GEEFT TERUG IN BOMEN

Zonder de schoonheid van de natuur zou Zenvya er niet zijn. Om terug te kunnen geven aan de natuur gaat 10% van onze winst naar Trees For All. Zo draagt Zenvya haar (edel)steentje bij aan natuurbehoud en biodiversiteit.

Biodiversiteit is anno 2022 ontzettend belangrijk. Steeds meer plant- en diersoorten nemen af door de mens. En dat terwijl biodiversiteit een cruciale factor is voor de gezondheid van ons ecosysteem. Wanneer men het heeft over duurzaamheid wordt biodiversiteit vaak over het hoofd gezien, ondanks de impact die het heeft. Meer biodiversiteit zorgt namelijk ook voor gezonde leefomstandigheden voor ons. Door het planten van bomen met Trees For All probeert Zenvya te helpen bij het stimuleren en opnieuw versterken van onze biodiversiteit. 

impact_boom_nl_2

DUURZAME VERPAKKINGEN

Wanneer jij jouw edelsteen sieraad hebt besteld bij Zenvya dan zul je deze ontvangen in een ECO-vriendelijke sieradendoos. De Zenvya sieradendoosjes hebben allemaal het ECO keurmerk. Dit keurmerk garandeert dat het gebruikte papier, lijm en karton volledig milieuvriendelijk zijn.

Onze verzendboxen zijn voorzien van het FSC® kenmerk. Het FSC® kenmerk is uw garantie dat het gebruikte materiaal uit een FSC®-bos komt. Dit is een bos waar, na de houtoogst, de grond de kans krijgt zich te herstellen. Zo blijft de grond vruchtbaar en bruikbaar. Dit houdt tevens in dat het dieren- en plantenrijk in deze bossen beschermd blijven en dat bosarbeiders genieten van goede arbeidsomstandigheden voor wat betreft bv. loon en veiligheid.

Verder gebruikt Zenvya bij het inpakken duurzame materialen die zijn voorzien van een ECO-keurmerk. Voorbeelden hiervan zijn de tape waarmee we de pakketjes dicht doen, het inpakpapier en opvulpapier.

Daarnaast worden onze marketingmaterialen gemaakt van gerecycled papier, zoals onze visitekaartjes of de handgeschreven kaartjes.


DUURZAME VERZENDING

Ook bij het verzenden van onze edelsteen sieraden doet Zenvya haar best dit zo duurzaam en milieuvriendelijk te doen. De Zenvya collectie wordt vanuit een centraal fulfilment verzonden. Dit zorgt ervoor dat bezorgdienst een rit minder hoeft te maken naar ons adres, wat bespaart op de brandstofkosten en zorgt voor minder uitstoot van uitlaatgassen.


AFVAL SCHEIDEN

Bij Zenvya scheiden wij ons afval. Afval scheiden levert veel op. Materialen als papier, glas, plastic en batterijen kunnen hierdoor voor een groot deel hergebruikt worden. Dat bespaart nieuwe grondstoffen, energie en geld. Daarom zorgen wij ervoor dat we ons afval scheiden.


LIEFDE VOOR DE NATUUR

Bij Zenvya proberen we onze liefde voor de natuur met onze klanten en volgers te delen. Zenvya fotografeert haar sieraden grotendeels buiten in plaats van een studio. Wij vinden het belangrijk dat de sieraden worden gezien als een deel van de natuur in plaats van een commercieel product. Daarnaast worden alle Zenvya sieraden uitsluitend handgemaakt met natuurlijke en échte edelstenen.

Verder organiseert Zenvya elk jaar met Earth Day een actie. Met deze actie proberen we iedereen aan te sporen iets goeds te doen voor de aarde en natuur. Door mee te doen kun je wat winnen.

Tot slot, je ontvangt jouw edelsteen sieraad altijd inclusief een zilverpoetsdoekje. Wij vinden het bij Zenvya belangrijk dat onze sieraden zo lang mogelijk meegaan en mooi blijven. En zo kun jij nog langer genieten van jouw mooie stukje natuur!