Zenvya onderneemt vanuit de liefde voor de natuur. Dit betekent dat we er bewust voor kiezen om op een duurzame en bewuste manier te ondernemen, daar waar we kunnen. 

Zenvya geeft terug in bomen

Biodiversiteit is anno 2022 erg belangrijk. Om met Zenvya ons steentje te kunnen bijdragen aan een groenere wereld, doneren wij 10% van de winst aan Trees For All. Door het planten van bomen helpen we mee aan meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden. 

impact_boom_nl_2

Afval scheiden

Afval scheiden levert veel op. Materialen als papier, glas, plastic en batterijen kunnen voor een groot deel hergebruikt worden. Dat bespaart nieuwe grondstoffen, energie en geld. Daarom zorgen wij ervoor dat we al ons afval scheiden.

Duurzame verpakkingen

Alle Zenvya sieraden worden verpakt in sieradendoosjes met het ECO keurmerk. Dit keurmerk garandeert dat het gebruikte papier, lijm en karton volledig milieuvriendelijk zijn. 

Ook de verzendboxen zijn voorzien van het FSC® kenmerk. Het FSC® kenmerk is uw garantie, dat het gebruikte materiaal uit een FSC®-bos komt, waar het bos na de houtooogst de kans krijgt zicht te herstellen. Dit houdt tevens in dat het dieren- en plantenrijk in deze bossen beschermd blijven en dat bosarbeiders genieten van goede arbeidsomstandigheden voor wat betreft bv. loon en veiligheid.

Verder gebruiken wij ook voor het inpakken duurzamere materialen, die zijn voorzien van een ECO-keurmerk, zoals het tape waarmee we de pakketjes dicht doen, het inpakpapier en opvulpapier. 

Daarnaast worden onze marketingmaterialen gemaakt van gerecycled papier, zoals onze visitekaartjes of de handgeschreven kaartjes, waarbij je een persoonlijk berichtje eventueel voor iemand kunt achterlaten.

Duurzame verzending

De Zenvya collectie wordt vanuit een centraal fullfilment verzonden. Hierdoor hoeft de bezorgdienst een rit minder te maken naar ons adres, wat bespaart op de brandstofkosten. Ook hier worden alle afvalmaterialen gescheiden.