Edelsteen voor moederdag

Moederdag, dé dag om jouw lieve mama of jezelf als moeder in het zonnetje te zetten. Een edelsteen of edelsteen sieraad is altijd een persoonlijk cadeau om te geven. Met de verschillende betekenis en werking van iedere steen wens je de ander altijd iets moois toe. Maar welke edelstenen zijn geschikt voor moederdag? Wij hebben drie edelstenen voor jou uitgekozen die perfect passen bij deze feestdag.

Maansteen voor Moederdag

Moederdag staat in het teken van onze waardering voor vrouwelijke en verzorgende energie. Er is geen edelsteen die beter aansluit op deze energie dan Maansteen. Maansteen schijnt empathie te kunnen vergroten en verdiepen, intuïtie te versterken en emoties uit te balanceren. Kwaliteiten die als moeder zijnde zeker welkom en gewild zijn. Verder wordt Maansteen vaak gezien als een edelsteen die vruchtbaarheid bevordert waardoor de steen een fijne keuze is voor alle dames die graag mama hopen te worden. Aansluitend daarop is Maansteen ook nog eens de steen van hoop. Er zal geen betere keuze zijn voor aanstaande mama’s dan deze edelsteen.

Rozekwarts voor Moederdag

Wanneer we aan “motherly energy” denken associëren we deze vaak met het idee en gevoel van onvoorwaardelijke liefde. De moeder die met een liefhebbende blik neerkijkt op het kind in haar armen of aan haar hand. Een edelsteen die datzelfde mooie gevoel uitstraalt en versterkt is Rozekwarts. Rozekwarts staat bekend als de edelsteen van (onvoorwaardelijke) liefde. Zelfliefde of liefde voor anderen, Rozekwarts helpt bij beiden. Rozekwarts is een mooie edelsteen voor moeders omdat hij kalmerend werkt en het begrip voor anderen vergroot. De edelsteen kan je meer onbevangen en onbevreesd doen voelen, wat voor nieuwe en beginnende mama’s een extra en fijn steuntje in de rug kan zijn.

Aquamarijn voor Moederdag

Sommige moeders zijn al wat langer bekend met de kunst die het leven is als je kinderen hebt. Voor deze sterke en geduldige mama’s zijn er genoeg stenen die eventueel rust kunnen brengen (Amethist) of inspiratie en levenslust (Opaal). Echter één edelsteen sprong er voor ons uit. Namelijk de prachtige, helderblauwe Aquamarijn. Deze edelsteen zorgt niet alleen voor duidelijkheid en rust in het hoofd, maar brengt daarbij ook structuur aan (chaotische) gedachten. Aquamarijn is een edelsteen die compassie en geduld voor de medemens stimuleert en helpt bij het nemen van verantwoordelijkheid voor jezelf. Vaak als moeder zijnde zetten we onszelf iets te vaak of lang op de zijlijn. Aquamarijn kan je helpen de focus weer wat naar jezelf te brengen. Verder zorgt Aquamarijn ervoor dat je je minder snel ergert aan anderen of dat deze irritaties makkelijker te verdragen zijn. Een perfecte match voor de ervaren moeder.