Hoe werken edelstenen?

Hoe werken edelstenen?

Een edelsteen bestaat uit een energetische trilling. Als je een edelsteen vasthoudt of draagt, wordt de energetische trilling van de steen door je lichaam overgenomen en andersom wordt jouw energetische trilling overgenomen door de steen. Hierdoor kan een onbalans in het lichaam zich herstellen. 

Wat is een edelsteen precies?

Een edelsteen is een natuurproduct, het komt uit de natuur en bestaat net als ons mensen, uit een trillingsfrequentie. Als je een edelsteen bij je draagt of in de ruimte zet, dan zal de energetische trilling van de steen door je lichaam worden opgenomen. Hierdoor kan een onbalans in je lichaam zich gaan herstellen. 

Wanneer je dit doet, kan een edelsteen heel warm of zelfs heet worden als je hem vasthoudt of draagt. Dit betekent dat hij veel van jouw ‘zware’ energie van je overneemt. Behalve dat dit invloed heeft op je energetische lichaam, zal het dus ook effect hebben op je mentale, emotionele en fysieke lichaam. Vandaar dat edelstenen niet alleen bij fysieke klachten kunnen ondersteunen, maar ook bij een emotionele, mentale of energetische onbalans.

De chemische samenstelling van een edelsteen is daarnaast ook van invloed op de werking. De mineralen die het bevat, worden opgenomen door de huid. De huid is ons grootste orgaan en neemt stoffen op waar het mee in aanraking komt. Op die manier komt het in je bloed en daardoor in je hele lichaam. Er zijn allerlei verschillende stenen, met een eigen unieke chemische samenstelling. Denk hierbij aan amethist, labradoriet of maansteen

Hoe kies je de juiste edelsteen?

Persoonlijk kies ik meestal een edelsteen op gevoel oftewel intuïtie. Maar ik begrijp dat dit soms lastig kan zijn, zeker wanneer je voor het eerst werkt met edelstenen of iemand wil verassen. Er is in principe geen goed of fout, als het voor jou maar goed voelt. Je kunt kiezen op basis van:

  • Gevoel
  • Kleur
  • Chakra
  • Werking
  • Steensoort
  • Sterrenbeeld

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het gerust weten!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.