Drie edelstenen tegen angst

Drie edelstenen tegen angst

Ben je opzoek naar een edelsteen tegen angst? In deze blog ga ik drie edelstenen omschrijven, die kunnen ondersteunen bij gevoelens van angst. Je kunt deze edelstenen tevens in onze webshop vinden.

Ik ga je eerst vertellen wat het begrip angst inhoudt en vervolgens deel ik drie edelstenen, die kunnen ondersteunen bij angstige gevoelens.

Ik denk wel dat het belangrijk is om te weten dat vaak niet alleen een edelsteen voldoende is, om gevoelens van angst te neutraliseren. Probeer ook te werken aan zelfreflectie. Zodra je weet wat de herkomst van deze angst is en dat vervolgens gaat combineren met edelstenen, dan vullen deze energieën elkaar aan. 

Wat is angst?

Angst, een van de meest krachtige en complexe emoties die de mensheid kent, heeft door de eeuwen heen zowel individuen als samenlevingen beïnvloed. Het is een emotionele toestand die ons vaak overvalt, ons verlamt en ons dwingt om de diepste krochten van onze ziel te verkennen. 

Angst is een fundamentele menselijke emotie, een overlevingsmechanisme dat ons waarschuwt voor gevaar en ons in staat stelt om te reageren op bedreigingen, zowel reëel als ingebeeld. Het is een reactie op een dreiging, of die dreiging nu fysiek, emotioneel of psychologisch is. Vanuit evolutionair oogpunt heeft angst een cruciale rol gespeeld in het overleven van onze soort, doordat het ons in staat stelt gevaar te herkennen en erop te reageren.

Edelsteen tegen angst

Er valt nog zoveel meer te vertellen over het begrip angst, maar daar gaat deze blog niet volledig over. Ik ga je hieronder vertellen welke edelstenen kunnen helpen bij gevoelens van angst. 

Bergkristal

Bergkristal, een van de meest bekende en veelgebruikte kristallen in de wereld van edelstenen en alternatieve geneeskunde, wordt vaak geassocieerd met helende eigenschappen, waaronder het vermogen om angst te verminderen. Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is dat bergkristal angst direct kan behandelen, zijn er enkele redenen waarom mensen geloven dat bergkristal kan helpen bij het verminderen van angst:

 1. Energetische eigenschappen
  Volgens de principes van alternatieve geneeskunde, zoals kristaltherapie en de leer van de chakra's, wordt aangenomen dat bergkristal positieve energie kan bevorderen en negatieve energieën kan afvoeren. Het wordt beschouwd als een krachtige reiniger van energie en kan helpen bij het verwijderen van blokkades die angst kunnen veroorzaken of verergeren.

 2. Kalmerende invloed
  Veel mensen ervaren een gevoel van kalmte en sereniteit bij het dragen van of mediteren met bergkristal. Het glinsterende uiterlijk en de helderheid van het kristal kunnen op zichzelf rustgevend zijn. Het idee dat je iets bij je draagt dat zuiver en helder is, kan een gevoel van geruststelling en stabiliteit bieden, waardoor angstgevoelens kunnen verminderen.

 3. Symbolische betekenis
  In veel culturen en tradities wordt bergkristal geassocieerd met zuiverheid, helderheid en spirituele verlichting. Het dragen van of werken met bergkristal kan voor sommige mensen een symbolische betekenis hebben, waarbij het kristal fungeert als een herinnering aan hun innerlijke kracht en veerkracht, zelfs in tijden van angst en onzekerheid.

 4. Mindfulness en intentie
  Het gebruik van bergkristal kan worden gezien als een vorm van mindfulness-praktijk, waarbij mensen bewust hun aandacht richten op het hier en nu, terwijl ze zich openstellen voor de helende energieën van het kristal. Door een positieve intentie te stellen en bewust te werken met bergkristal, kunnen mensen een gevoel van controle en empowerment ervaren over hun angstige gedachten en gevoelens.

Het is belangrijk op te merken dat de effecten van bergkristal op angst sterk persoonlijk kunnen zijn en sterk afhankelijk zijn van iemands overtuigingen, ervaringen en gevoeligheid voor subtiele energieën. Hoewel bergkristal geen vervanging is voor professionele medische behandeling bij ernstige angststoornissen, kan het een waardevolle aanvulling zijn op een holistische benadering van het welzijn, waarbij het belangrijk is om open te staan voor verschillende vormen van heling en ondersteuning.

Labradoriet

Labradoriet is een prachtig mineraal dat vaak wordt gebruikt vanwege zijn vermeende helende eigenschappen, waaronder het vermogen om angst te verminderen. Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is dat labradoriet angst direct kan behandelen, zijn er verschillende redenen waarom mensen geloven dat labradoriet kan helpen bij het verminderen van angst:

 1. Beschermende eigenschappen
  Labradoriet wordt vaak beschouwd als een krachtige steen van bescherming. Het wordt gezegd dat het een schild vormt tegen negatieve energieën en externe invloeden die angst kunnen veroorzaken of verergeren. Mensen die geloven in de spirituele eigenschappen van labradoriet denken vaak dat het hen kan helpen zich af te schermen voor energetische aanvallen en emotionele stress.

 2. Versterking van intuïtie
  Labradoriet staat bekend om zijn vermogen om de intuïtie te versterken en het bewustzijn te vergroten. Door meer in contact te komen met hun innerlijke stem en wijsheid, kunnen mensen zich bewuster worden van hun angstgevoelens en beter in staat zijn om ze te herkennen en te begrijpen. Dit bewustzijn kan een belangrijke stap zijn in het omgaan met angst en het vinden van manieren om ermee om te gaan.

 3. Stimulering van zelfvertrouwen
  Labradoriet wordt soms geassocieerd met het vergroten van zelfvertrouwen en het versterken van de eigenwaarde. Door een gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen te vergroten, kunnen mensen zich sterker voelen en beter in staat zijn om met angstige situaties om te gaan. Het kan hen helpen om moediger en veerkrachtiger te zijn in het gezicht van uitdagingen en onzekerheden.

 4. Stabilisatie van emoties
  Labradoriet wordt vaak gezien als een steen die emoties in balans brengt en harmonie bevordert. Het kan helpen om gevoelens van angst, stress en nervositeit te kalmeren en te verzachten, waardoor mensen zich rustiger en meer gecentreerd voelen. Dit gevoel van emotionele stabiliteit kan een waardevolle bron van steun zijn tijdens moeilijke tijden.

  Net als bij bergkristal geldt ook hier dat de effecten van labradoriet op angst sterk persoonlijk kunnen zijn en afhankelijk zijn van iemands overtuigingen en gevoeligheid voor de subtiele energieën van kristallen. Hoewel labradoriet geen vervanging is voor professionele medische behandeling bij ernstige angststoornissen, kan het een nuttige aanvulling zijn op een holistische benadering van het welzijn, waarbij het belangrijk is om open te staan voor verschillende vormen van heling en ondersteuning.

  Larimar

  Larimar is een zeldzaam en prachtig mineraal dat voornamelijk wordt gevonden in de Dominicaanse Republiek. Het staat bekend om zijn kalmerende en rustgevende eigenschappen en wordt vaak geassocieerd met het verminderen van angst en stress. Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is dat larimar angst rechtstreeks kan behandelen, zijn er verschillende redenen waarom mensen geloven dat larimar kan helpen bij het verminderen van angst:

  1. Kalmerende energie
   Larimar wordt vaak beschouwd als een steen met een kalmerende en troostende energie. Het wordt gezegd dat het een gevoel van vrede en kalmte bevordert, waardoor mensen zich ontspannen en gecentreerd voelen. In tijden van angst en stress kan het dragen van larimar als een herinnering aan innerlijke rust dienen, waardoor angstgevoelens kunnen worden verminderd.

  2. Emotionele genezing
   Larimar wordt ook geassocieerd met het bevorderen van emotionele genezing en het loslaten van negatieve emoties. Het wordt gezegd dat het helpt bij het verlichten van gevoelens van angst, verdriet en onzekerheid, en het stimuleren van een positieve mindset. Door oude emotionele wonden te helen en innerlijke balans te herstellen, kan larimar mensen helpen om beter om te gaan met angstige situaties.

  3. Communicatie en expressie
   Larimar wordt soms geassocieerd met het keelchakra, het energiecentrum dat verantwoordelijk is voor communicatie en zelfexpressie. Het wordt gezegd dat het dragen van larimar kan helpen bij het uiten van gedachten en gevoelens op een duidelijke en doeltreffende manier, waardoor innerlijke spanningen en angsten worden verminderd. Door open en eerlijk te communiceren over angstige gevoelens, kunnen mensen een gevoel van opluchting en bevrijding ervaren.

  4. Verbinding met de natuur
   Larimar wordt vaak geassocieerd met de elementen water en lucht, en wordt gezien als een steen die verbonden is met de kracht en de schoonheid van de natuur. Het dragen of werken met larimar kan mensen helpen om zich te verbinden met de kalmerende en helende energieën van de natuur, waardoor ze zich gesteund en beschermd voelen tijdens moeilijke tijden.

  Hoewel larimar geen vervanging is voor professionele medische behandeling bij ernstige angststoornissen, kan het een waardevolle aanvulling zijn op een holistische benadering van het welzijn, waarbij het belangrijk is om open te staan voor verschillende vormen van heling en ondersteuning. Larimar kan dienen als een symbolisch hulpmiddel en een bron van troost en inspiratie voor degenen die op zoek zijn naar innerlijke rust en balans. 

  Hoe gebruik je de werking van edelstenen?

  Er zijn verschillende manieren om de werking van edelstenen toe te passen. Je kunt een losse edelsteen dragen of kiezen voor een edelsteen sieraad. Een voordeel van een sieraad is dat het altijd in je energieveld is, wanneer je het draagt.

  Wanneer je gaat mediteren, kan een ruwe of losse edelsteen een prachtige manier zijn. Dit omdat je het in je handpalm kunt leggen en dan heel bewust een meditatie met de edelsteen doet.

  Wat je ook kiest, alles is energie. Zo lang de energie voor jou goed voelt, maak je een connectie met het juiste en kan het jouw op weg helpen om minder angst te ervaren. Wil je graag de edelstenen sieraden bekijken tegen angst? Ontdek het hier! 

  Angst verminderen met Yoga

  Yoga kan angst verminderen om verschillende redenen:

  1. Ademhaling: Yoga richt zich sterk op bewuste ademhalingstechnieken, zoals diepe buikademhaling. Deze ademhalingstechnieken helpen het zenuwstelsel te kalmeren en kunnen het sympatische zenuwstelsel, dat verantwoordelijk is voor de vecht-of-vluchtreactie, onderdrukken.
  2. Ontspanning: Veel yoga-oefeningen omvatten langzame, rustige bewegingen en stretchoefeningen, die helpen bij het verminderen van spierspanning en het vrijkomen van opgebouwde stress in het lichaam.
  3. Mindfulness en meditatie: Yoga moedigt mindfulness aan, wat inhoudt dat je je bewust bent van het huidige moment zonder oordeel. Door meditatie- en concentratieoefeningen in yoga kunnen mensen leren hun gedachten te observeren zonder erin verstrikt te raken, waardoor ze beter kunnen omgaan met angstige gedachten en gevoelens.
  4. Fysiologische voordelen: Yoga kan ook fysiologische veranderingen teweegbrengen die helpen bij het verminderen van angst, zoals het verlagen van de hartslag, het verlagen van de bloeddruk en het verminderen van de productie van stresshormonen zoals cortisol.
  5. Empowerment: Het beoefenen van yoga kan mensen een gevoel van controle en empowerment geven over hun lichaam en geest. Dit kan helpen bij het verminderen van angst door het gevoel van hulpeloosheid en overweldiging te verminderen dat vaak gepaard gaat met angststoornissen.

   Over het algemeen biedt yoga een holistische benadering van het welzijn van zowel lichaam als geest, waardoor het een effectieve praktijk kan zijn voor het verminderen van angst en het bevorderen van een gevoel van kalmte en welzijn. 

   Angst verminderen met Yoga
   Terug naar blog