Drie edelstenen tegen Stress

Drie Edelstenen tegen stress

Heb je last van spanningen, angst of stress en heb je hier last van? Ben je misschien opzoek naar een edelsteen die helpt bij stress? Lees dan in deze blog welke edelstenen kunnen ondersteunen bij vermindering van stress en spanning.

EDELSTEEN TEGEN STRESS

Stress kan een of meerdere diepliggende oorzaken hebben. Dit kan bijvoorbeeld komen door onzekerheid, werkdruk, je niet werkelijk voelen wie je bent of dat je altijd teveel van jezelf vraagt of er teveel van je gevraagd wordt.

Het kan soms lijken alsof je omgeving steeds alles bepaalt over jou en jij voortdurend aan opgelegde verwachtingen moet voldoen. De oorzaak van stress is dan ook dat je draagkracht (dat wat je aankunt) niet in balans is met je draaglast (dat wat er van je wordt gevraagd).

Er zijn verschillende manieren om stress te verminderen, zoals kijken waar de stress weg komt. Steeds meer mensen ervaren de positieve werkingen van edelstenen.

In deze blog ga ik je vertellen welke edelstenen kunnen helpen om minder gestresst te zijn, maar ik vind het wel belangrijk om te vertellen dat ik bij gezondheidsproblemen, altijd een specialist of arts adviseer. Voordat ik de edelstenen nader toelicht, zal ik een korte uitleg geven van hoe edelstenen werken, zodat je begrijpt hoe een edelsteen kan helpen om stress te verminderen.

HOE WERKT EEN EDELSTEEN?

Een edelsteen bestaat net als de mens uit trillingen en heeft dus haar eigen energieveld. Dit wordt ook wel frequentie genoemd.

Een edelsteen heeft een eigen frequentie door haar trillingen en door een edelsteen te dragen, komen dus de trillingen met elkaar in aanraking, net zoals je soms de energie kunt voelen van andere mensen. Hierdoor kan de trilling / werking van de steen, inwerken op jouw energieveld, waardoor je dus minder klachten kunt ervaren.

Weetje: Wist je dat in een radio ook edelsteen / kwarts is verwerkt voor de FM frequentie? Ook zijn er horloges waar kwarts in gebruikt wordt. 

Ervaar de kracht van edelstenen tegen stress

Door een edelsteen te dragen, neemt je lichaam dus de trilling van de steen over en kun je minder klachten ervaren en je beter voelen. Een edelsteen sieraad is een goede keuze, doordat je het makkelijk bij je kunt dragen in je energieveld en het er ook nog mooi uitziet!

Er zijn verschillende edelstenen om dingen los te laten en minder stress te ervaren. Soms kan het zijn dat je onderzoek doet en dat er dan bij elke bron een verschillende steen staat. Ik heb een selectie gemaakt op basis van de werking en eigen ervaring.

De onderstaande stenen helpen allemaal tegen stress, waarbij bij iedere steen die wordt omschreven, de focus net iets anders ligt. Dit kun je vinden in de afsluiting, waarin we aangeven in welke situatie de edelsteen ideaal is. Tevens vind je deze stenen ook als edelsteen sieraden in onze webshop.

Amethist

Als eerste beginnen we met een hele bekende edelsteen. Amethist is een hele bekende en fijne steen. De steen heeft een beschermende en zuiverende werking. Amethist bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf toe over gedrag dat schadelijk kan zijn en niet in dienst is van je hoogste zelf. Het helpt je om verslavingen te onderkennen en aan te pakken. Daarnaast geeft de edelsteen ook inzicht in emotionele processen waardoor bepaalde (pijnlijke) ervaringen verwerkt kunnen worden en ook vermijdend gedrag op dit vlak veranderd kan worden.

Amethist is vanwege de reinigende werking ook heel geschikt om een ruimte te zuiveren. Samen met bergkristal en rozenkwarts creëert het een harmonische sfeer, ook wel de gouden driehoek genoemd. Omdat het de bovenste chakra’s stimuleert, kan het de intuïtie, spirituele groei en inzichten bevorderen, zeker voor mensen die net beginnen aan hun spirituele reis. Amethist heeft ook een reinigende werking op het lichaam en een positieve invloed op het zenuwstelsel, hoofdpijn en migraine en slaapproblemen.
Ideaal bij: Bescherming, Zuivering, Eigen inzicht, Emotionele processen

 

Citrien

Citrien is een zonnige en verwarmende steen. De steen stimuleert zelfrespect, zelfvertrouwen, individualiteit, extraversie en zelfverwezenlijking. De steen geeft energie, levensvreugde en moed en helpt om depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te gaan overwinnen. Citrien trekt geluk, voorspoed, succes, rijkdom en overvloed aan en stimuleert de drager om dit met anderen te delen.

Citrien maakt creatief en bevordert zelfexpressie en helpt om conflicten binnen een groep op te lossen. Citrien beschermt de aura en reinigt de chakra’s. Ook fysiek zorgt de steen voor energie en kracht. Het stimuleert de spijsvertering en heeft een gunstige invloed op de maag, milt, alvleesklier en darmen. Ook helpt de edelsteen bij infecties van de nieren en blaas, verbetert het de bloedcirculatie en helpt het mensen met chronisch vermoeidheidssyndroom.
Ideaal bij: Zelfrespect, Depressies, Bescherming, Aantrekken positiviteit

 

Opaal

Opaal is een beschermende en activerende steen. De steen maakt vrolijk, optimistisch, levenslustig, spontaan, origineel, creatief en stimuleert een interesse in kunst en waardering voor de mooie dingen in het leven.

De edelsteen heeft ook een sterke connectie met liefde, passie en (genieten van) seksualiteit en maakt trouw en loyaal. Fysiek stimuleert opaal het zelfgenezend vermogen van het lichaam en werkt zuiverend. Het heeft een positieve werking op het geheugen, ziekte van Parkinson, infecties, koorts en bijnieren.
Ideaal bij: Neerslachtigheid, Bescherming negatieve energie, Zuivering

 

Andere edelstenen die ook helpen tegen stress

Labradoriet - Als eerste kom ik dan bij labradoriet. Labradoriet is een populaire en prachtige steen en zelf heb ik daar een hele fijne ervaring mee. Het is namelijk een ideale steen voor mensen die hoogsensitief zijn of snel prikkels oppakken. Hierdoor vind ik het persoonlijk een zeer fijne steen tegen stress. Doordat de steen reinigt en je aura versterkt, helpt labradoriet te wapenen tegen negatieve energie van anderen en overprikkeling. Het is daardoor een hele fijne steen tegen het verminderen van stress.
Ideaal bij: Hoogsensitiviteit, Bescherming tegen negativiteit, Overprikkeling, Angst

 

 

Aquamarijn - Een tweede, maar niet onbelangrijke is de aquamarijn. Dit is een schitterende edelsteen, maar niet echt bekend om de ontspannende werking. Het dragen van aquamarijn maakt het hoofd leeg, waardoor er veel meer orde is om veel beter om te gaan met stress.
Ideaal bij: Hoofd leegmaken, Boosheid, Communicatieproblemen

 

 

Welke steen moet ik nou kiezen tegen stress?

In principe helpen al deze stenen bij het verminderen van stress. Het maakt dan ook niet uit welke keuze je maakt, zolang het voor jou maar goed voelt. Vind je dit nog lastig? Neem gerust even contact met ons op en we helpen je graag verder!

Tip: Je kunt onze edelstenen ook even in het echt bekijken, door langs te gaan bij een verkooppunt. Dit kan bij onder andere bij Naturalis Biodiversiteitcentrum te Leiden. Dit is de officiele plek in Nederland, waar edelstenen op echtheid kunnen worden getest. Zeker de moeite waard om eens te kijken, ze hebben namelijk ook een prachtig museum waar je terecht kunt.

Edelstenen sieraden tegen stress

Ben je nieuwscherig welke edelstenen sieraden allemaal ondersteunen tegen stress ? Je kunt dus kiezen op edelsteen soort, maar je kunt ook alle edelsteen sieraden even bekijken, die dus kunnen ondersteunen bij stress. In het begin kan het lastig zijn en zeker online, maar een absolute aanrader is door op gevoel een steen te laten uitkiezen en de kracht te ervaren van edelstenen.

 

Terug naar blog