Drie edelstenen voor de liefde

Drie edelstenen voor de liefde

De liefde is er in veel vormen, zowel in romantische- als vriendschappelijke- of platonische relaties. Al eeuwenlang worden edelstenen door de mensheid omarmd. Niet alleen vanwege hun prachtige uiterlijk, maar vooral vanwege de helende krachten en energieën, die deze stenen bij zich dragen. 

Ben je op zoek naar een edelsteen voor de liefde? Ontdek het in deze blog. Wij gaan je vertellen welke stenen hiervoor het meest geschikt zijn, die we tevens beschikbaar hebben in onze webshop.

Edelsteen voor de liefde

Er zijn verschillende edelstenen die ondersteunen bij de liefde. We hebben speciaal voor jou de drie meest geschikte stenen op een rijtje gezet, om zo jouw keuze makkelijker te maken...

Rozekwarts

De meest bekende edelsteen voor de liefde is zonder twijfel de Rozekwarts! Dit is een prachtige roze steen, waar ze haar naam ook aan te danken heeft. Het  staat bekend als een echte knuffelsteen en is daarnaast zacht en fijn om bij je te dragen. De rozekwarts staat symbool voor het geven en ontvangen van liefde. Daarnaast heeft het een subtiele, helende invloed. Het opent je hart, maakt je empathisch en zal je verzorgende instinct een boost geven. Rozekwart vergroot daarnaast jouw begrip. Het is dé steen van de liefde!

Robijn

Wist je dat er in principe maar 4 edelstenen zijn, maar dat het tegenwoordig allemaal onder de naam edelstenen valt? Eigenlijk is de rest allemaal een half edelsteen, maar Robijn is een van de kristallen, die onder de edelstenen valt. Dit komt door haar hoge zeldzaamheid. Robijn heeft een rode kleur, dat overeenkomt met de liefde. Het is een wat duurdere edelsteen en daardoor zeer geliefd om als liefdes cadeau te geven. Robijn is een krachtige steen en activeert het hartchakra, dat in verbinding staat met de liefde. Verder stimuleert het passie, hartstocht, motivatie en een positieve houding. 

Lapis Lazuli

Een andere bekende steen in de liefde is de Lapis Lazuli, met haar prachtige azuurblauwe kleur. De edelsteen stimuleert de betrokkenheid bij zowel vriendschappelijke als liefdesrelaties, door je te helpen om behoeftes naar elkaar uit te spreken en jezelf te uiten op emotioneel vlak. Hierdoor kun je beter met elkaar communiceren, dit is natuurlijk erg belangrijk voor het in stand houden van een goede en gezonde relatie. De steen zal uiteindelijk je zelfvertrouwen doen versterken en laat je beter luisteren naar je intuïtie. 

Welke steen moet ik kiezen voor de liefde

Als je kiest voor rozekwarts, zit je altijd goed! Dit omdat de meeste mensen daar bekend mee zijn. Wil je een wat duurder cadeau geven en een wat krachtigere steen, ga dan voor robijn! Wil je eens wat anders geven? Ga dan voor de lapis lazuli!

Bekijk edelstenen voor de liefde

 

Terug naar blog