Edelstenen die helpen bij een burnout

Drie Edelstenen bij een burnout

Drie edelstenen bij een burnout

Drie edelstenen die helpen bij een burnout, bestaan die? Jazeker! Kamp jij met een burnout en moet je rustiger aan doen. De edelstenen die we in deze blog bespreken helpen je daarbij.

Een burnout ontstaat door langdurige lichamelijke en geestelijke stress en vermoeidheid. Je kunt het allemaal niet meer aan en je lichaam trekt aan de noodrem. “Het gaat zo niet langer” probeert het tegen je te zeggen. Luister in dit geval goed naar je lichaam en gun het een tijd rust zodat het goed kan herstellen. 

Een burnout wordt vaak behandeld door een arts of een andere professional, maar er zijn ook edelstenen die je kunnen ondersteunen bij het verminderen van vermoeidheid en stress en die je weer energie kunnen geven.

Steeds vaker krijgen mensen een burn-out. Volgens TNO zijn er twee belangrijke oorzaken voor de stijging van het aantal burn-outklachten. Allereerst ervaren mensen minder vrijheid als ze aan het werk zijn. Ten tweede wordt er meer van ze gevraagd. Hieronder bespreken we drie edelstenen, die kunnen ondersteunen bij een burn-out:

Granaat edelsteen

De eerste edelsteen die helpt bij een burnout die we met je gaan bespreken is de ‘granaat’ edelsteen. Veel mensen zullen bij het horen van granaat edelsteen denken aan een kostbare bloedrode steen die te vergelijken is met robijn. Echter is granaat een verzamelnaam voor een veel grotere familie van zeer harde kristallen. De granaat steen kan weliswaar rood van kleur zijn, maar hij is ook beschikbaar in veel meer andere kleuren denk aan;

  • Oranje;
  • Roze;
  • Groen;
  • Bruin;
  • Zwart;
  • En kleurloos wit.

De granaat edelsteen stimuleert de opname van verschillende mineralen en vitamines. De steen zorgt voor een betere bloedsomloop en versterkt het immuunsysteem. Ook geeft hij je energie en kracht wat enorm prettig is als je kampt met een burnout. 

Waarom is deze edelsteen zo’n fijn als je een burnout hebt?

De granaat edelsteen kan enorm prettig zijn als je last hebt van een burnout. Waarom? Omdat de steen je kracht geeft en stress-verlichtend werkt. Daarnaast is het een fijne ondersteuner bij overspannenheid en situaties die uitzichtloos lijken.

Aquamarijn edelsteen

De 2e edelsteen die helpt bij een burnout die we gaan bespreken is ‘Aquamarijn’ Aquamarijn is een blauwgroene edelsteen. De steen werkt kalmerend en maakt je ook alert en doelgericht. Het brengt het lichaam en de geest in balans en zorgt voor een ontspannen en opgewekte houding. 

Bij een burnout ben je vaan boos, geïrriteerd en gestrest. De Aquamarijn steen verlicht deze emoties en helpt je eerlijk en tolerant te zijn. Als je een moeilijk gesprek moet voeren, of een conflict gaat oplossen is dit dus de perfecte steen om te dragen. 

Malachiet edelsteen

De 3e edelsteen die helpt bij een burnout is de 'Malachiet' edelsteen. Dit is een krachtige steen die je beschermt tegen straling, vervuiling en andere negatieve energie en gevaren. Het is een heel fijne edelsteen tijdens een burnout omdat het je emoties in balans brengt en je stabiel en weerbaarder maakt. 

Ook vermindert de steen angsten en heeft het de unieke eigenschap om onderdrukte gevoelens en ervaringen naar de oppervlakte te halen. Hierdoor komen je negatieve gedachten naar boven en kun je deze loslaten. 

Edelstenen die helpen bij een burnout aanschaffen? 

Heb jij last van veel stress of misschien zelfs wel een burnout? Dan kunnen deze stenen je een enorm krachtige en prettig gevoel geven. Ze kunnen je inzicht geven in je negatieve gedachten, zodat je deze kunt ombuigen naar positieve gedachten. De stenen werken kalmerend en geven je veel energie. Allemaal ingrediënten die je nodig hebt bij het verhelpen van een burnout. 

Bij Zenvya beiden wij alle bovengenoemde edelstenen tegen stress aan. Deze zijn verwerkt in bijvoorbeeld een ketting, oorbel of een ring zodat jij de edelsteen altijd bij je draagt. Ben je benieuwd naar ons uitgebreide aanbod? Neem dan snel een kijkje in onze webshop. 

Bekijk edelstenen tegen een burn-out


Disclaimer:
De werking van edelstenen is niet bewezen en kan per persoon anders worden ervaren. Wij raden bij gezondheidsklachten aan om een specialist of arts te raadplegen.
Terug naar blog