Edelstenen tegen straling

Edelstenen tegen straling

Slapeloosheid, oorsuizen, een opgejaagd gevoel, allergieën, hoofdpijn of extreme vermoeidheid. Het is slechts een greep uit de symptonen die duizenden mensen toeschrijven aan de straling, waaraan ze worden blootgesteld. 

Straling komt van hoogspanningsmasten en apparaten met een stekker, die zogeheten laagfrequente elektromagnetische velden vormen. Het is vrijwel onmogelijk te omzeilen tegenwoordig, zoals de straling door draadloze communicatie, zoals wifi, gsm, umts en lte (van 3G en 4G). Er komen in een rap tempo steeds meer hoogfrequente elektromagnetische velden bij, waardoor steeds meer mensen zich willen beschermen tegen deze straling.

Edelstenen tegen straling

Er zijn diverse edelstenen om te beschermen tegen straling. Hieronder bespreken we drie edelstenen, die helpen tegen straling. Tevens hebben we deze edelstenen ook beschikbaar als edelstenen sieraden in de webshop. 

Zwarte Toermalijn

Toermalijn is er in verschillende kleuren. De Zwarte Toermalijn is perfect en krachtig tegen straling. Het heeft een sterk reinigende en beschermende werking. Deze edelsteen aardt en brengt balans in lichaam en geest en zet negatieve energie, gedragspatronen en gedachtes om in positieve. Het is ook dé steen tegen zwarte magie.

Zwarte toermalijn reinigt het aura en het lichaam en verwijdert negatieve energie. Hierdoor worden de chakra's, het lichaam en emoties in balans gebracht. Dit bevordert ontspanning, begrip, zelfvertrouwen, voorspoed en vermindert blokkades, angst en het aannemen een slachtofferrol. Verder heeft toermalijn een bijzondere connectie met bloemen en planten. Het bevordert hun groei en beschermt tegen ongedierte.

Amazoniet

Amazoniet, soms ook Amazonesteen genoemd, is een groene variëteit van microklien. De naam is afkomstig van de rivier de Amazone, waaruit vroeger een bepaald type groene stenen werden gewonnen, maar het is niet zeker of groene veldspaat ook voorkomt in het Amazonegebied.

De edelsteen werkt beschermend, brengt balans en harmonie. Amazoniet  beschermt tegen verschillende schadelijke invloeden van buitenaf, zoals elektromagnetische straling (van mobiele telefoons, computers en dergelijke), milieuvervuiling, chemicaliën en wateraders.

Het beschermt ook tegen overprikkeling en kan ondersteunend werken voor hoogsensitieve mensen. De edelsteen helpt de emotionele balans terug vinden bij stemmingswisselingen, helpt negatieve emoties als angst, boosheid, verdriet en zorgen verminderen.

De steen heeft een positieve werking op depressie en bipolaire stoornissen. Het ondersteunt bij trauma’s, liefdesverdriet en het verlies van dierbaren en het brengt verstand en gevoel in harmonie met elkaar. Het helpt om weer stappen in de goede richting zetten, je problemen aanpakken en voor jezelf op komen als je het gevoel hebt vast te zitten of als je situatie uitzichtloos lijkt.

Lichamelijk werkt amazoniet krampopheffend en heeft een positieve werking op de hersenen en het zenuwstelsel, hypofyse, thymus, de stofwisseling, huid, tanden, botten, osteoporose en verbetert het de opname van calcium.

Bergkristal

Bergkristal is een steen met enorme geneeskracht en bij uitstek geschikt voor healings en energetisch werk.

De steen reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie.

Bergkristal beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra’s en brengt ze in balans. Mentaal bevordert bergkristal concentratie, helder denken, helpt om een neutrale en onpartijdige houding aan te nemen en om problemen op te lossen.

De edelsteen werkt zuiverend, vitaliserend, verkoelend (voor bijvoorbeeld brandwonden), pijnstillend, koortsverlagend, stimuleert het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans. Ook vermindert het zwellingen, misselijkheid en diarree.

Welke steen moet ik kiezen tegen straling?

In principe kun je kiezen voor één van deze edelstenen. Zelf is de Zwarte Toermalijn mijn favoriet, omdat deze edelsteen erg krachtig is en naar mijn idee enorm goed beschermd.

Edelstenen sieraden tegen straling?

Wil je graag weten welke edelstenen sieraden wij aanbieden tegen straling? 

Bekijk edelstenen tegen straling

 

Terug naar blog