Edelsteen voor het Sterrenbeeld Kreeft

Edelsteen voor het Sterrenbeeld Kreeft

Ben jij geboren tussen 22 juni en 23 juli? Dan is jouw sterrenbeeld Kreeft. In deze blog gaan we je meer vertellen over welke edelstenen het beste passen bij het sterrenbeeld Kreeft. Zowel het karakter als de positieve en negatieve eigenschappen van Kreeft komen aan bod. Met deze blog helpen we je graag bij de keuze van een edelsteen voor het sterrenbeeld Kreeft. Welke edelsteen is het meest geschikt voor jou?

Het karakter van Kreeft

Een Kreeft is gevoelig en voelt energieën van anderen goed aan. Hun intuïtie is sterk ontwikkeld. Ze houden in het begin altijd wat afstand om zichzelf te beschermen. Het duurt vaak even voordat ze los komen, maar als ze hun gevoel meer beginnen te uiten zul je zien dat ze heel loyaal en zacht van aard zijn. Ook hun zelfvertrouwen en onafhankelijkheid worden steeds meer zichtbaar. Een Kreeft staat bekend als een liefdevolle vriend. Ze zijn ook erg romantisch, zorgzaam en aanhankelijk.

Een Kreeft is een echte huismus! Of het nou alleen is of met mensen waar hij veel van houdt. Comfort en veiligheid staat hoog op het lijstje bij dit sterrenbeeld. 

Valkuilen en kernkwaliteiten 

Een Kreeft is persoonlijk, trouw en zorgzaam. De valkuilen zijn onder andere bemoeizucht, vriendjespolitiek en vastgebakken. 

Edelsteen Kreeft

Er zijn verschillende edelstenen die horen bij het sterrenbeeld Kreeft. Elke edelsteen sluit aan op een bepaalde situatie, karaktertrek of valkuil van Kreeft. Het is maar net waar je op dat moment behoefte aan hebt. De edelstenen voor het sterrenbeeld Kreeft zijn:

Edelsteen kiezen voor Kreeft

Hieronder ga ik je vertellen welke edelstenen je kunt kiezen, in welke situatie. 

Wanneer kiezen voor regenboog maansteen?

Zoek jij meer verbinding met jouw intuïtie en gevoel? Ga dan voor regenboog maansteen. Het is de steen van waarnemen, rust en ontvangen. Het zal je helpen controle meer los te laten en meer naar jouw eigen gevoel te luisteren. Daarnaast heeft regenboog maansteen net als dit sterrenbeeld een sterke connectie met de maan. Al met al is het een ideale steen voor de Kreeft! 

Wanneer kiezen voor rozekwarts?

Wil jij je meer openstellen naar anderen toe? Ga dan voor Rozekwarts. Als Kreeft ben je gevoelig van aard en door jouw gevoeligheid neem je afstand van anderen om jezelf te beschermen, wat een logische reactie is. Hier blijft de Kreeft vaak een tijdje in hangen. Rozekwarts opent het hartchakra en maakt meer ontvankelijk voor kwetsbaarheid. De steen neemt je terug naar de kindertijd, een onbevreesde en open periode van jouw leven. Daarnaast is rozekwarts dé steen van de liefde. Het leert je meer liefde geven en ontvangen. Een werking wat nauw aansluit op het lieve, loyale, romantische en aanhankelijke karakter van Kreeft. De steen is een fijn hulpmiddel voor dit Sterrenbeeld!

Wanneer kiezen voor opaal?

Wil jij je wat meer stabiel voelen? Ga dan voor Opaal. Een Kreeft is namelijk gevoelig van aard. Als jij jouw gevoeligheid goed beheerst, dan is dit een kracht. Als jij jouw gevoeligheid nog niet goed beheerst dan is deze eigenschap een valkuil. Je laat je dan namelijk meesleuren door alle indrukken zowel intern als extern wat jou gevoelige zenuwstelsel zal doen uitputten. Dit zorgt voor stemmingswisselingen en irritaties. Opaal werkt stabiliserend en zal stemmingswisselingen doen verminderen. Daarnaast laat het je ook de mooie kanten van een situatie inzien. De steen maakt dit sterrenbeeld meer optimistisch en leert jouw eigen emoties te reflecteren en te begrijpen. Is deze steen jouw steuntje in de rug? 

Wanneer kiezen voor carneool?

Heb jij behoefte aan meer focus en ondersteuning? Ga dan voor Carneool. Als Kreeft ga je doelgericht te werk en ben je redelijk goed in organiseren. De steen werkt ondersteunend en zal jouw problemen en stress doen verminderen, zodat jij je kan blijven focussen op jouw doel. Het maakt je doelbewust en pragmatisch. Precies wat een Kreeft soms nodig heeft! 

Tip: Ben je nieuwsgierig welke edelsteen sieraden allemaal passen bij het Sterrenbeeld Kreeft? Bekijk hier dan alle stenen voor Kreeft! 

Terug naar blog