Edelsteen Ram

Edelsteen voor het sterrenbeeld Ram

Ben jij geboren tussen 21 maart en 19 april? Dan is jouw sterrenbeeld een Ram. In deze blog gaan we je meer vertellen over welke edelstenen bij het sterrenbeeld Ram past. Ook bespreken we het karakter van een ram, waarbij we kijken naar de positieve en negatieve eigenschappen. Met deze blog willen we helpen om een edelsteen te kiezen voor het sterrenbeeld Ram, waarbij we je gaan uitleggen in welke situatie, welke steen je kunt kiezen.

Het karakter van een Ram

Een Ram is vaak iemand, die moedig, levendig en avontuurlijk is. Deze personen zijn onafhankelijk ingesteld. Daardoor zijn ze vaak ambitieus, sexy, avontuurlijk en charismatisch. Een Ram is strijdlustig ingesteld en niet kapot te krijgen, zelfs niet in slechte tijden. Personen met het sterrenbeeld Ram zijn vaak impulsief en denken niet na voordat ze wat zeggen of handelen. Ram is vaak onbevangen kinderlijk en openhartig, maar kan ook emotioneel afstandelijk zijn. Ram vindt het moeilijk om over gevoelens te praten, vooral als ze gecompliceerd zijn.

Edelsteen Ram

Bij het sterrenbeeld Ram kunnen verschillende edelstenen worden gebruikt. Wij zullen op basis van de positieve en negatieve eigenschappen aangeven, welke in bepaalde situaties het beste is en hopen hiermee duidelijkheid te kunnen geven bij het kiezen van een edelsteen voor Ram. Ook bespreken we uitsluitend de edelstenen, die je bij Zenvya in de collectie kunt vinden.  

De edelstenen die passen bij Ram zijn:

Positieve eigenschappen Ram

In de dierenriem staat de Ram bekend als het vrolijkste sterrenbeeld. Als er een Ram aanwezig is op een feestje, dan komt het feestje vak pas echt op gang! Het sterrenbeeld Ram is enthousiast, een doorzetter en houdt van uitdaging. Ram zorgt ervoor dat complexe dingen van de grond komen. Ook heeft de Ram wilskracht om alles met succes te laten verlopen. Ram spoort aan anderen aan om uit de schaduw te stappen en meer in de schijnwerpers te gaan staan. Omdat Ram strijdlustig is en overal de beste in wil zijn, zet hij of zij zich voor de volle 100% in. Ram is eerlijk en ongeremd open, waardoor anderen weten waar ze aan toe zijn.

Negatieve eigenschappen Ram

Personen met het sterrenbeeld Ram zijn vaak enthousiast, maar ook impulsief. Ze beginnen vaak aan van alles en nog wat, maar is er ook een ster in om het over te doen aan een ander, of ermee te stoppen als het niet loopt zoals verwacht. Een Ram is snel verveeld en als de spanning is verdwenen, kan de Ram de benen nemen. Hij of zij gaat dan de spanning ergens anders zoeken, door bijvoorbeeld iets anders te doen. Een Ram kan veeleisend zijn en van anderen dezelfde inzet of snelheid verwachten. Wanneer iemand langzaam is of niet meteen alles begrijpt, heeft Ram geen compassie. Omdat Rammen last kunnen hebben van woede-uitbarstingen, kritisch, roekeloos en direct zijn, een Ram neemt geen blad voor de mond, schrikken ze anderen mensen vaak af.

Edelsteen voor het sterrenbeeld Ram

Wanneer kiezen voor aquamarijn?

Zoals beschreven is een ram enthousiast en vaak ook impulsief. Als je hier aan wilt werken, dan is de aquamarijn een prettige steen. Aquamarijn heeft namelijk een sterk kalmerende werking, zowel geestelijk als lichamelijk. Het helpt je om in de flow te gaan komen en meer in het moment van het leven te zijn. Verder zorgt het voor een heldere geest, verscherpt het de waarneming en bevordert het zelfexpressie.

Wanneer kiezen voor granaat?

Als je het niet helemaal ziet zitten, dan is granaat een perfecte edelsteen om te dragen! De steen is namelijk een fijne ondersteuner bij overspannenheid en helpt bij situaties, die uitzichtloos lijken. Granaat geeft kracht en energie. Granaat stimuleert creativiteit, geeft je zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en help beperkende gedachten te door breken.

Wanneer kiezen voor Robijn?

Weet je op dit moment waar je naar toe wilt? Dan is Robijn een prachtige edelsteen! Robijn werkt namelijk motiverend en trekt succes aan. De edelsteen maakt sterk, geeft je een scherpe kijk, concentratie en helpt hiermee realistische doelen te stellen. 

Wanneer kiezen voor Zonnesteen?

Als er een steen zorgt voor meer zonnestralen in je leven, dan is het wel de zonnesteen! De zonnesteen is een stemming verbeterende steen en stimuleert levensvreugde, optimisme, daadkracht en eigenwaarde. Ook boost deze steen het zelfvertrouwen en een positieve kijk op het leven. Het is een zeer doeltreffende steen tegen alle vormen van depressies. 

Terug naar blog