Edelsteen voor het Sterrenbeeld Schorpioen

Edelsteen voor het Sterrenbeeld Schorpioen

Ben jij geboren tussen 23 oktober en 21 november? Dan is jouw sterrenbeeld Schorpioen. In deze blog gaan we je meer vertellen over welke edelstenen het beste passen bij het sterrenbeeld Schorpioen. Zowel het karakter als de positieve en negatieve eigenschappen van schorpioen komen aan bod. Met deze blog helpen we je graag bij de keuze van een edelsteen voor het sterrenbeeld schorpioen. Welke edelsteen is het meest geschikt voor jou?

Het karakter van Schorpioen

Intense emotionele verlangens en een sterke wilskracht omschrijft het karakter van een schorpioen. Als schorpioen ben je standvastig in het nastreven van doelen, ook ben je erg nieuwsgierig om erachter te komen hoe dingen werken en deze te ontdekken, je duikt graag in de wetenschap.Typerend voor dit sterrenbeeld is daadkracht, vastberadenheid, passie en assertiviteit. 

Valkuilen en kernkwaliteiten 

Een Schorpioen is doortastend, intens en grondig. De valkuilen zijn onder andere gesloten, berekenend en verbeten. 

Edelsteen Schorpioen

Er zijn verschillende edelstenen die horen bij het sterrenbeeld Schorpioen. Elke edelsteen sluit aan op een bepaalde situatie, karaktertrek of valkuil van Schorpioen. Het is maar net waar je op dat moment behoefte aan hebt. De edelstenen voor het sterrenbeeld Schorpioen zijn:

Wanneer kiezen voor Granaat?

Door het karakter van Schorpioen, voelt het leven soms even uitzichtloos, komt dit voor jou bekend voor? Ga dan voor Granaat. De steen geeft opnieuw vitaliteit en energie en heeft een positieve werking op jouw doorzettingsvermogen. Daarnaast geeft de steen opnieuw levenskracht, doelbewustzijn, spontaniteit en zelfvertrouwen. Het helpt daarnaast bij het doorbreken van beperkende patronen. Net het zetje in de rug wat een schorpioen behoefte aan heeft.

Wanneer kiezen voor Malachiet?

Heb jij moeite met loslaten? Ga dan voor Malachiet. Malachiet brengt je emotionele genezing en neemt negatieve energie weg. Daarnaast brengt de steen onderdrukte gevoelens en ervaringen naar de oppervlakte, het wordt daardoor makkelijker om positieve veranderingen te maken en blokkades, remmingen en negatieve gedragspatronen los te laten. Het versterkt empathie en begrip. Malachiet is jouw redder in nood. Als Schorpioen kan je soms heftig uiten in emoties, bijvoorbeeld als jou onrecht wordt aangedaan kan je hier woedend van worden, ook kan je het lastig vergeven en vergeten en zal het een tijdje duren voordat je er overheen bent gegroeid. Malachiet is de oplossing!

Wanneer kiezen voor Opaal?

Heb jij behoefte aan meer te vertrouwen? Ga dan voor Opaal. Opaal versterkt het vertrouwen in andere mensen, stimuleert de fantasie en zal meer levenslustig maken. Een bevorderende en ‘uplifting’ edelsteen kan je wel zeggen. Je bent recht door zee en nuchter van nature. Jouw enige valkuil is kwetsbaarheid. Je vindt het moeilijk anderen compleet binnen te laten en dat ze zien wie je bent. Opaal zal je positief leren denken en de waardering en herkenning van het leven bevorderen. Van nature is Schorpioen er charismatisch. Opaal zal het sensuele en aantrekkelijke van dit sterrenbeeld benadrukken.

Wanneer kiezen voor Toermalijn?

Ben jij op zoek naar acceptatie? Ga dan voor Toermalijn. Toermalijn leert je de situatie te accepteren en te omarmen. Het is een onderdeel van wie jij bent en dat mag er zijn. De steen geeft je meer overzicht en inzicht. Daarnaast worden blokkades en negatieve energie grotendeels van jou weggenomen. Hierdoor heeft Schorpioen de ruimte om rustig na te denken en nieuwe inspiratie op te doen. Doordat schorpioen veel extremen kent en heftig zijn emotie kan uiten, kan dit zowel voor de omgeving als voor diegene af en toe een belemmering vormen. Toermalijn is jouw hulpmiddel!

Wanneer kiezen voor Robijn?

Heb jij behoefte aan het versterken van jouw positieve karaktereigenschappen? Ga dan voor Robijn. Het is een krachtige steen en activeert het hartchakra, dat in verbinding staat met de liefde. Verder stimuleert de steen, passie, hartstocht, motivatie en een positieve houding. Robijn zorgt ervoor dat je jouw kracht in kan zetten wanneer dat nodig zal zijn. Het helpt de Schorpioen bij de te nemen stappen van alledag en maakt het allemaal net even wat makkelijker. 

Tip: Ben je nieuwsgierig welke edelsteen sieraden allemaal passen bij het Sterrenbeeld Schorpioen? Bekijk hier dan alle stenen voor Schorpioen!
Terug naar blog