Hoe verzorg je labradoriet

Hoe verzorg je labradoriet?


Labradoriet is een prachtige en krachtige edelsteen die vaak wordt gebruikt voor spirituele en helende doeleinden. Het is een unieke edelsteen die zich onderscheidt door zijn opvallende kleuren en schittering. Een zeer geliefde kleur is de blauwe kleur, die je bij Zenvya kunt ontdekken in labradoriet sieraden. Om lang te kunnen genieten van deze edelsteen, is het belangrijk om te weten hoe je de steen verzorgt. Het gaat immers om een natuurproduct. In deze blog ontdek je dat!

Wat is labradoriet?

Labradoriet is een schitterende en unieke edelsteen, die zich onderscheidt door zijn opvallende kleurenspel. Hier zijn enkele van de mooie eigenschappen van labradoriet:

  1. Kleur: Labradoriet heeft een prachtige kleurvariëteit, van grijs tot blauw tot groen en zelfs paars, elke labradoriet steen heeft zijn eigen unieke patroon en kleurcombinaties.

  2. Schittering: Veel labradoriet stenen hebben een opvallende schittering, ook wel iriserend genoemd, die wordt veroorzaakt door interne spiegelingen. Dit geeft de steen een prachtige glans en glans.

  3. Helende eigenschappen: Labradoriet wordt vaak beschouwd als een krachtige helende steen die kan helpen bij het balanceren van de energie in het lichaam en het verminderen van stress en angst.

Labradoriet reinigen

Hier zijn enkele tips voor het verzorgen van labradoriet:

  1. Reiniging: Labradoriet kan worden gereinigd met water of door het te plaatsen in zonlicht of maanlicht. Je kunt ook een reinigingskristal zoals seleniet of rozenkwarts gebruiken.

  2. Opladen: Labradoriet kan worden opgeladen door het te plaatsen op een kwarts- of amethistkristal of door het in contact te brengen met de maan of het zonlicht.

  3. Bewaren: Labradoriet kan worden opgeslagen in een zachte doek, zakje of sieradendoosje, zo voorkom je dat de steen beschadigd raakt. 

  4. Vermijd contact met chemicaliën: Labradoriet kan worden aangetast door chemicaliën zoals parfums, haarlak en zonnebrandcrème, dus vermijd contact met deze stoffen als je de steen draagt of op je lichaam hebt. Ook raden we het af om te gaan zwemmen of douchen met alle edelstenen sieraden. 

  5. Bescherm de steen: Labradoriet is een zachte steen en kan gemakkelijk barsten of krassen, dus wees voorzichtig bij het dragen of behandelen ervan.

Het is belangrijk om te onthouden dat iedere steen uniek is en dat deze tips als suggesties worden aangeboden. Het is aanbevolen om je te verdiepen in de specifieke eigenschappen van de steen die je hebt en de beste manieren om deze te verzorgen. Bij twijfel kun je altijd even contact met ons opnemen!

Terug naar blog