Geboortesteen Sieraden

Wat is mijn geboortesteen? Ontdek het op deze pagina! Bij Zenvya werken we alleen met echte edelstenen en hebben we een selectie gemaakt op basis van echte edelstenen. Door het echte materiaal kan echter de prijs per steen en sieraad wel verschillen.

Wat is mijn geboortesteen?

Hieronder kun je per maand zien, wat je geboortesteen is. Daarnaast kun je door op het linkje te klikken de stenen als sieraad bestellen.

Geboortesteen Januari

Granaat

Geboortesteen Februari

Amethist

Geboortesteen Maart

Aquamarijn

Geboortesteen April

Bergkristal

Geboortesteen Mei

Malachiet

Geboortesteen Juni

Regenboog Maansteen

Geboortesteen Juli

Robijn

Geboortesteen Augustus

Peridoot

Geboortesteen September

Kyaniet

Geboortesteen Oktober

Opaal

Geboortesteen November

Citrien

Geboortesteen December

Lapis Lazuli

 

Geboortesteen Sieraden Januari - Granaat

Granaat is sinds de Oudheid al een geliefde edelsteen die vaak in sieraden of kleding werd verwerkt. Oud Egyptenaren zagen Granaat als het bloed van Isis, de godin van vruchtbaarheid, leven en dood. De steen zou dan ook een krachtig en beschermend amulet zijn tegen het boze oog.

Granaat staat bekend als een edelsteen die kracht en energie kan bieden. Het is dan ook een activerende steen. De steen versterkt wilskracht en levenslust. Wanneer je vast zit of het leven wat moeizamer gaat is Granaat een fijne edelsteen om bij je te dragen. Het geeft je de energie en moed om verder te gaan. Granaat kan ook helpen bij het vinden van oplossingen voor moeilijke situaties. 

Geboortesteen Sieraden Februari - Amethist

Amethist is een van de meest bekende kwarts edelstenen. Hij is te herkennen aan zijn karakteristieke paarse kleur. Amethist is daarnaast een van de edelstenen uit de Gouden Driehoek (Rozekwarts, Bergkristal en Amethist).

Amethist is een rustgevende en reinigende edelsteen. De edelsteen kan helpen bij inzicht krijgen in gedrag, patronen en gedachten die niet in dienst staan van je hogere zelf. De steen maakt eerlijk naar jezelf en anderen toe. Amethist kan je helpen te zien wat echt belangrijk is en wat niet. Verder is het de edelsteen van loslaten. Amethist brengt rust en kalmte.

Geboortesteen Sieraden Maart - Aquamarijn

Aquamarijn staat bekend als de steen van de zee. Dit komt door zijn prachtige helderblauwe kleur. De steen werd vroeger door men aan elkaar geschonken als symbool van trouw en onvoorwaardelijke liefde. Tegenwoordig staat de steen ook wel bekend als de steen van troost.

Aquamarijn is een edelsteen die zorgt voor helderheid en orde in chaotische situaties, gedachten of periodes. De steen kan je speelser en creatiever maken en stimuleert humor en gevoel. Aquamarijn is een fijne edelsteen voor (over)gevoelige mensen. Met Aquamarijn kun je vaak sneller en langer prikkels of irritaties verdragen.

Geboortesteen Sieraden April - Bergkristal

Bergkristal is een reinigende edelsteen. De steen staat bekend om het kunnen zuiveren en opladen van energie van zowel zijn drager als andere stenen. De edelsteen kan je meer harmonieus, liefdevol en puur doen voelen. De steen brengt je terug in balans met jezelf.

Geboortesteen Sieraden Mei – Malachiet

Malachiet is een mineraal dat varieert van heldergroen tot zwartgroen in kleur. Malachiet staat bekend om en is te herkennen aan zijn gestreepte tekeningen. Het is een edelsteen die in het verleden, bijvoorbeeld in het Oud Egypte, altijd was gewijd aan godinnen.

Malachiet is een edelsteen die draait om jouw innerlijke wijsheid. De edelsteen kan je verstandig, leergierig en rechtvaardig doen voelen. De steen kan helpen bij het doorbreken van (vastgeroeste) patronen en opheffen van blokkades. Verder is Malachiet een edelsteen die je de schoonheid van een situatie kan helpen inzien. 

Geboortesteen Sieraden Juni – Regenboog Maansteen 

Regenboog Maansteen is een zachte, maar ook zeer krachtige beschermsteen. De edelsteen resoneert met vrolijkheid, liefde, intuïtie en de cycli van de maan. Maansteen is tegelijkertijd ook een rustgevende steen, die bij kan dragen aan een goede nachtrust.

Het is een edelsteen die je vrouwelijke energie en intuïtie versterkt en je aanzet om op je gevoel te leren vertrouwen. Het is een fijne steen om te gebruiken tijdens meditatie en helpt om diep naar binnen te keren. Regenboog Maansteen helpt je om in je eigen kracht te staan. Het is een steen die je bijstaat in het bewandelen van je levenspad en ook helpt om dit pad te leren zien.

Geboortesteen Sieraden Juli – Robijn 

Robijn is een van de meest royale edelstenen die we kennen. De edelsteen sierde vaak de kronen en sieraden van koningen en koninginnen. De edelsteen komt vaak voor in sprookjes en verhalen. Het is dan ook een geliefde steen.

Robijn is een geschikte edelsteen voor wanneer je persoonlijk vast zit of ergens tegen aanloopt. De steen zorgt ervoor dat dingen weer stromen, sneller. Je kunt je door Robijn doelbewuster voelen en meer wilskracht ervaren. De edelsteen zorgt ervoor dat je sneller uit je comfortzone kunt stappen en initiatief durft te nemen.

Geboortesteen Sieraden Augustus – Peridoot

Peridoot is een variant van het mineraal Olivijn. Olivijn is vernoemd naar de kleur van de olijfboom. Dit groen zien we ook terug in Peridoot. Olivijn komt vrij veel voor terwijl Peridoot wat zeldzamer is.

Peridoot is een edelsteen die kan helpen bij het vergroten van je intuïtie. Het is een steen die niet alleen een verfrissende uitstraling heeft, maar ook een vitaliserende werking. Peridoot kan je wat assertiever maken en vermindert heftige emoties. Het is een fijne edelsteen voor heimwee of het missen van iets of iemand.

Geboortesteen Sieraden September – Kyaniet

Kyaniet is een edelsteen die opvalt en bekend staat om zijn gelaagde structuur en glans. Tijdens de Griekse Oudheid werd Kyaniet gezien als een krachtige beschermsteen. Cyaniet of Kyaniet was vroeger de verzamelnaam voor blauwe edelstenen. Tegenwoordig is het de benaming van deze individuele steen.

Kyaniet is een edelsteen die gemoedsrust biedt. De steen nodigt je uit om vanuit waarheid, liefde en begrip te leven en handelen. Kyaniet zorgt ervoor dat je verantwoordelijkheid neemt voor jouw eigen keuzes en de gevolgen hiervan. Het is een steen die handig is voor crisis situaties, doordat deze kan helpen bij spontaan reageren en het oplossen van problemen.

Geboortesteen Sieraden Oktober – Opaal

Opaal is een kwarts die in meerdere kleuren kan voorkomen. De edelstenen hebben vaak unieke schitteringen en glitters in hun kleurenspel. Vaak vertoont Opaal een diepe, unieke gloed in de steen.

Opaal is een edelsteen die de schoonheid van het leven benadrukt. Het maakt je meer ontvankelijk voor kunst, pracht en details. Opaal kan levenslust, optimisme, spontaniteit en creativiteit bevorderen. Verder is het een zeer spirituele steen. Opaal kan helpen bij het inzien en begrijpen van je eigen emoties. De steen geeft zelfvertrouwen en charisma.

Geboortesteen Sieraden November – Citrien

Citrien is een zeldzame, gele kwarts variant. Citrien of citroenkwarts is vernoemd naar de citroenboom (latijn 'Citrus'). Het is een van de edelstenen die het meest wordt vervalst op de markt. Citrien werd tijdens de Romeinse tijd gezien als een stukje van de zon.

Citrien is een activerende edelsteen. De steen kan je vrolijk, actief, extravert en creatief maken. Het is een geschikte edelsteen wanneer je optimistischer in het leven wilt staan en zelfvertrouwen nodig hebt. Citrien is fijn wanneer je last hebt van faalangst. Het is een steen die ook kan helpen met ontspannen, vooral bij burn-out en stress.

Geboortesteen Sieraden December - Lapis Lazuli 

Lapis lazuli of lazuursteen is een zeer geliefde steen dankzij haar ondoorzichtig gesteente met een intense azuurblauwe kleur. Het wordt voornamelijk gevonden in Afghanistan. Een echte blauw-liefhebber? Dan is dit de steen voor jou.

Lapis Lazuli staat symbool voor wijsheid, verlichting en inzicht. Het maakt je hoofd helder en heeft een positieve werking op het geheugen, intellectuele vaardigheden en de opname en verwerking van informatie. Daarnaast stimuleert de steen zelfinzicht, harmonieuze relaties en vriendschappen. De steen maakt sociaal en meelevend, werkt kalmerend bij boosheid of irritatie en bevordert duidelijke en eerlijke communicatie. Je zal er minder eenzaam door voelen. Lapis Lazuli is de geschikte steen voor mensen met ADHD en/of autisme.