Edelstenen combineren

Edelstenen combineren

Edelstenen combineren. Is dat mogelijk?

Misschien heb je het weleens geprobeerd of heb je er over nagedacht. Edelstenen combineren. Kun je verschillende edelstenen laten samenwerken, zodat je kunt profiteren van meerdere krachten tegelijk? In dit artikel kom je erachter! 

Edelstenen combineren is zeker mogelijk

Edelstenen combineren is zeker mogelijk. Bijna alle edelstenen kun je combineren om te profiteren van hun verschillende krachten. Want stel dat je de krachten van Labradoriet helemaal geweldig vindt, maar ook een sieraad ziet waarin verschillende edelstenen worden gecombineerd. Is dit nog effectief? Vraag jij je misschien af. Werken de krachten van Labradoriet dan nog steeds goed, of worden deze verzwakt door de andere edelstenen?


Terechte vraag en wij snappen goed dat je je dit afvraagt. Het antwoord is dus nee, de effecten worden niet verzwakt door de andere edelstenen. Sterker nog, de edelstenen kunnen elkaar versterken waardoor ze nog beter werken. Hiervoor zijn een aantal goede combi’s die we met je zullen bespreken.

Hoeveel stenen kan ik tegelijk combineren? 

Maar hoeveel stenen kun je tegelijk combineren? Wij raden altijd aan 2 a 3 stenen. Meer dan dit is wel mogelijk, alleen gaat dat vaak ten kosten van de effectiviteit. Ben je nog vrij jong? Dan is het vaak verstandiger om het bij maximaal 2 edelstenen te houden. 

Waar moet je rekening mee houden

Vaak koop je een edelstenen sieraad om te profiteren van verschillende krachten die het levert. Verlang je naar meer? Dan kun je sieraden kopen waarin verschillende edelstenen worden samengevoegd. Je moet echter wel met een aantal dingen rekening houden.


Zo is het bijvoorbeeld niet verstandig om edelstenen met elkaar te combineren die een tegengestelde werking hebben. Een voorbeeld hiervan is Rozenkwarts en Gele calciet. Als je een edelsteen met kalmerende werking gaat combineren met een steen die zorgt voor een actieve houding en energie, werkt dat niet goed samen. Wissel de stenen ook regelmatig af. Zo kom je erachter welke steen het beste voor jou werkt. 

Voorbeelden van gecombineerde edelstenen

Wat zijn dan voorbeelden van gecombineerde edelstenen? Bij Zenvya verkopen wij bijvoorbeeld de ‘Gouden driehoek’. Dit is een collectie waarin we verschillende edelstenen combineren in een mooi sieraad. Op die manier hoef jij zelf niet meer op zoek te gaan naar edelstenen die goed matchen en heb je ze altijd bij je in een mooi sieraad.

De drie-eenheid

Deze ‘Gouden driehoek’ wordt ook wel de drie-eenheid genoemd. Dit is een combinatie van drie edelstenen zoals de naam al doet aangeven. Dit zijn: Bergkristal, Amethist en Rozenkwarts. Dit is een heel krachtige combinatie. Ze versterken namelijk de werking van elkaar. 


De edelstenen creëren samen een zeer positieve en optimale energiestroom. Ze verbinden het lichaam de geest en de ziel. Rozenkwarts is de steen van het hart en de liefde, Amethist is de bekendste steen uit de kwartsgroep en heeft een helende en zuiverende werking en Bergkristal heeft ook een heel geneeskrachtige werking. 

De ‘Gouden driehoek’ 

Bij Zenvya verkopen wij de ‘Gouden driehoek’. Dit is een combinatie van Amethis, Bergkristal en Rozenkwarts. Een krachtige combi! Je hoeft zelf niet meer te zoeken, wij hebben dat al voor je gedaan. Ben je benieuwd naar de ‘Gouden driehoek’? Je vindt hier meer informatie.


Disclaimer: De werking van edelstenen is niet bewezen en kan iedereen dus anders en/of op zijn eigen manier ervaren. Wij raden bij gezondheidsklachten aan om een specialist of arts te raadplegen.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.