Edelsteen tegen negatieve energie

Edelsteen tegen negatieve energie

Een edelsteen tegen negatieve energie? Kan dat? Ja.

In deze blog ga ik je meer vertellen over edelstenen tegen negatieve energie en welke kunnen helpen voor het ervaren van meer positiviteit. Ik zal eerst kort uitleggen welke vormen van negatieve energie er zijn, wat de werking van edelstenen hierop is en welke stenen je kunt gebruiken. De stenen zijn tevens in onze webshop als edelsteen sieraden te vinden. Het voordeel van het dragen van edelstenen sieraden is, is dat je ze altijd in je eigen energieveld hebt en daardoor de steen haar werking kan doen.

Negatieve energie ervaren

Er zijn verschillende vormen van negatieve energie, die je kunt ervaren. Zo kun je gevoelig zijn voor de energie van anderen, dat vaak ook wel een signaal van HSP is, ook wel hoogsensitief genoemd. Andere voorbeelden van negatieve energie zij:

  • Negatieve energie van een ander ervaren (vaak HSP)
  • In een negatieve spiraal zitten
  • Op een negatieve plek zijn of zijn geweest
  • Veel tegenslagen ervaren
  • Een negatieve gedachte hebben

Wat het ook is, je ervaart het als vervelend en bent waarschijnlijk op deze blog gekomen, omdat je er wat tegen wilt doen en mogelijk hebt gehoord dat edelstenen kunnen helpen. Maar hoe kunnen de edelstenen helpen en hoe werkt dat? Dat ga ik je nu uitleggen!

Werking van edelstenen

Een edelsteen bestaat net als de mens uit trillingen en heeft dus haar eigen energieveld. Dit wordt ook wel frequentie genoemd. Een edelsteen heeft een eigen frequentie door haar trillingen en door een edelsteen te dragen, komen dus de trillingen met elkaar in aanraking, net zoals je soms de energie kunt voelen van andere mensen. Hierdoor kan de trilling / werking van de steen, inwerken op jouw energieveld, waardoor je dus minder klachten kunt ervaren. Weetje: Wist je dat in een radio ook edelsteen / kwarts is verwerkt voor de FM frequentie? Ook zijn er horloges waar kwarts in gebruikt wordt. Hieronder een plaatje van ons energieveld.

 

Edelsteen tegen negatieve energie

Nu ga ik je vertellen, welke edelstenen kunnen helpen tegen negatieve energie. Deze edelstenen heb ik geselecteerd op basis van eigen ervaring en ze zijn tevens beschikbaar in de webshop. Wat al deze stenen in ieder geval gemeen hebben is de beschermende werking, dat in mijn ogen erg belangrijk is bij het voorkomen van negatieve energie!

Labradoriet

Als eerste begin ik bij mijn favoriet, dat rijmt haha, de labradoriet. Labradoriet is een krachtig beschermende en spirituele steen. Het beschermt je eigen energieveld (aura) tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie zuigen. De steen vermindert angst en geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen.

Labradoriet versterkt je intuïtie en mediamieke gaven. De steen maakt contact met het onderbewuste en brengt vergeten herinneringen boven. De steen stimuleert fantasie, creativiteit en helpt ideeën te gaan ontwikkelen. Het is mijn favoriete steen omdat het zeer beschermend werkt, waardoor ik meer positiviteit ervaar en daarnaast is het ook nog een echte eyecatcher om te dragen, door haar prachtige opvallende blauwe kleur!

Zwarte Toermalijn

Een hele bekede anti-straling steen is de zwarte toermalijn. Dit is een erg sterke steen. Toermalijn heeft een reinigende en beschermende werking. De steen helpt je om te aarden en brengt balans in lichaam en geest en zet negatieve energie, gedragspatronen en gedachtes om in positieve.

De steen reinigt je aura en het lichaam en verwijdert negatieve energie. Hierdoor worden de chakra's, het lichaam en emoties in balans gebracht. Dit bevordert ontspanning, begrip, zelfvertrouwen, voorspoed en vermindert blokkades, angst en daardoor meer positiviteit.

Amazoniet

Amazoniet werkt ook beschermend, brengt balans en harmonie. Het beschermt tegen verschillende schadelijke invloeden van buitenaf zoals bijvoorbeeld elektromagnetische straling (van mobiele telefoons, computers en dergelijke), milieuvervuiling, chemicaliën en wateraders. De steen beschermt ook tegen overprikkeling en kan ondersteunend werken voor mensen met HSP.

De steen helpt de emotionele balans terug vinden bij stemmingswisselingen, negatieve emoties verminderen en heeft een positieve werking op depressie en bipolaire stoornissen. Amazoniet geeft steun bij trauma’s, liefdesverdriet en het verlies van dierbaren en het brengt verstand en gevoel in harmonie met elkaar.

Edelsteen tegen negatieve energie

Nadat je dit hebt gelezen, twijfel je misschien welke steen je moet kiezen. Eigenlijk raad ik je vooral de labradoriet aan, omdat ik daar zelf de beste ervaring mee heb als het gaat over algemene negatieve energie. Merk je dat je bijvoorbeeld last hebt van sterkere negatieve energie, dan zou ik voor de zwarte toermalijn gaan. Welke keuze je ook maakt, zo lang het voor jou goed voelt, is het oke!

Terug naar blog