Edelsteen tegen piekeren

Edelsteen tegen piekeren

Edelsteen tegen piekeren. Drie edelstenen die je helpen als je veel piekert.

Een Edelsteen tegen piekeren. Bestaat die? Je kent het wel: Je ligt in bed en er gaat van alles door je hoofd heen. Dit moet ik nog doen, dat moet ik nog doen, wat moet ik morgen doen? Heb ik die e-mail al beantwoord? etc. etc. Piekeren noemen we dat. Je zit langdurig vast in een niet beheersbaar denkpatroon. 

Heb jij hier ook veel last van en zoek je naar een oplossing? Dan heb ik goed nieuws voor je! In dit artikel wil ik drie edelstenen met je behandelen die kunnen helpen bij piekergedachten. Hoe kunnen ze je helpen en welke krachten bezitten ze? Maar laten we beginnen met wat piekeren eigenlijk specifiek inhoudt.

Wat houdt piekeren precies in?

Piekeren is een gemoedstoestand waarbij iemand lange tijd in een niet beheersbaar denkpatroon vastzit. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

  • Negatieve ervaringen;
  • Persoonlijke zorgen om bijvoorbeeld je gezondheid of financiën;
  • Angst voor ontwikkelingen in de maatschappij.

Piekeren geeft vaak een machteloos gevoel, omdat je veel denkt in problemen en niet in oplossingen. Heb je af en toe last van piekeren? Dan kan dit vaak geen kwaad, maar als je er op consistente basis last van hebt kan dit wel een probleem gaan vormen in je dagelijks leven. Moeilijke situaties ga je uit de weg en je kunt onbewust faalangst ontwikkelen. 

Drie edelstenen die helpen bij piekergedachten

Er zijn een aantal edelstenen die je kunnen helpen bij je piekergedachten. Ze zorgen voor rust en kalmte, werken stressverlichtend en laten je positief denken. We zullen ze hieronder met je doornemen:

Edelsteen 1: Labradoriet

De eerste edelsteen die we gaan bespreken is Labradoriet. Labradoriet is een bekende edelsteen die door veel mensen wordt gebruikt. Hij is erg effectief bij angsten, stress en piekeren. 

Labradoriet is een beschermende steen en houdt negatieve energie op afstand, waardoor er meer ruimte is voor positieve energie. Ook beschermt hij tegen angsten en werkt hij stressverlichtend. Al met al een ideale steen als je veel last hebt van piekergedachten.


Edelsteen 2: Bergkristal

Bergkristal is niet alleen een prachtige edelsteen, hij helpt ook nog eens ontzettend goed tegen angsten en piekergedachten. De steen staat bekend om zijn helende energie en de kracht om jezelf weer in balans te brengen. 

Je kunt ze bijvoorbeeld naast je bed leggen, of altijd bij je dragen in een sieraad. Borrelen er angstige gevoelens omhoog? Dan zal de edelsteen deze gevoelens de baas zijn. Hij laat je weer rustig ademen en helder nadenken. 

Edelsteen 3: Amethist

De lijst was natuurlijk niet compleet zonder de bekendste steen tegen angst en piekeren: Amethist! Deze bekende paarse edelsteen helpt je om de stilte en vrede in jezelf te vinden. Hij geeft je positieve energie en werkt uitstekend tegen angsten, stress en piekeren. 

Deze edelsteen altijd bij je dragen?

Kun jij wel een edelsteen tegen angst en piekergedachten gebruiken? Dan ben je bij Zenvya aan het juiste adres. Wij hebben de bovengenoemde edelstenen in ons assortiment en hebben ze ook nog eens verwerkt in een prachtig sieraad. De keuze is reuze! 

Met een sieraad draag je de edelstenen altijd bij je en kun je op ieder moment profiteren van de krachten waarover ze beschikken. Ben je nieuwsgierig naar ons assortiment? Bezoek dan snel onze webshop. Hierin vind je alle producten terug. Wil je alleen de sieraden met de edelstenen die wij hierboven noemden? Dan kun je naar de volgende pagina’s:

Disclaimer: De werking van edelstenen is niet bewezen en kan iedereen dus anders en/of op zijn eigen manier ervaren. Wij raden bij gezondheidsklachten aan om een specialist of arts te raadplegen.

Terug naar blog