Edelstenen tijdens je zwangerschap

Edelstenen tijdens je zwangerschap

Drie edelstenen voor tijdens je zwangerschap 

Edelstenen voor tijdens je zwangerschap. Bestaan die? Jazeker! Er zijn een aantal edelstenen die je goed kunnen ondersteunen tijdens je zwangerschap. In dit blogartikel willen wij er drie met je gaan bespreken. 

  • Maansteen
  • Amethist
  • Rozenkwarts

Ondersteuning tijdens je zwangerschap door middel van edelstenen

Voor jezelf zorgen is uiteraard erg belangrijk. Helemaal tijdens je zwangerschap. Dat is een intense ervaring waarbij er veel gebeurt in je lichaam. Er zijn edelstenen die aanstaande vaders en moeders kunnen helpen tijdens de zwangerschap en daarna.

Als moeder heb je tijdens de zwangerschap soms pijn en ben je af en toe misselijk. Ook ongerustheid kan een rol gaan spelen. Hoe zou het met de kleinen gaan? Je kunt hem of  haar namelijk nog niet aanraken. 

Ook bij aanstaande vaders kunnen deze klachten opduiken. Het gaat dan weliswaar niet over misselijkheid, maar wel over bezorgdheid en het missen van contact met hun aanstaande zoon of dochter. 

Edelstenen tijdens je zwangerschap kunnen helpen

Deze gevoelens verlichten met medicatie en/of andere verdovende middelen zoals alcohol is uiteraard een enorm slecht idee. Je hebt hier niet alleen jezelf mee, maar ook de kleine. Wat een veel gezondere opties is zijn edelstenen. 

Edelstenen kunnen je ondersteunen tijdens de zwangerschap en de groei van je baby op een positieve manier beïnvloeden. Maar welke edelstenen moet ik dan aanschaffen vraag jij je misschien af? Er is zoveel keuze. Geen paniek! Wij zullen de drie beste edelstenen met je doornemen:

Maansteen

De eerste steen die we gaan bespreken is de welbekende maansteen. Maansteen speelt heel erg in op de hormoonhuishouding van de vrouw, wat erg prettig kan zijn tijdens de zwangerschap. Maansteen werkt goed op het tweede chakra en zorgt in de basis voor vrouwelijke kracht en minder stress. 

Voor de vader kan maansteen ook een uitkomst bieden. Als je beide een maansteen draagt kun je ze op elkaar afstemmen en worden de krachten extra gestimuleerd. Daarnaast kan Maansteen ook stressverlichtend werken bij vaders. 

Amethist

De tweede edelsteen die we gaan bespreken is de Amethist edelsteen. Een bekende edelsteen uit de kwartsgroep. Deze steen werk enorm kalmerend en is perfect voor vrouwen die op zoek zijn naar positiviteit en bescherming. Ook bevordert de steen je nachtrust wat wel zo prettig is met een kleine in je buik. 

Mediteren is een goede manier om tijdens je zwangerschap en stressvolle periode even lekker tot rust te komen. Amethist is ideaal voor tijdens het mediteren. Leg de steen in de kamer waar je gaat mediteren, of houd hem in je hand voor een nog beter effect. Je zult merken dat je sneller die innerlijke rust bereikt en heerlijk tot jezelf kunt komen. Vergeet even de wereld om je heen.

Rozenkwarts

Vrouwen in de zwangerschap hebben vaak last van hevige emoties en moodswings. Rozenkwarts zorgt ervoor dat je hier beter mee omgaat. Dat is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Rozenkwarts is de steen van het hart en de liefde. 

Leg hem tijdens het mediteren op je hart, of houd hem stevig vast in je hand. Je zult merken dat je sneller tot jezelf zult komen en zo lekker tot rust komt. Rozenkwarts kalmeert bij verdriet en brengt liefde.

De edelstenen in een sieraad

Je kunt de bovengenoemde edelstenen uiteraard los kopen, maar je kunt ze ook in een mooi sieraad krijgen. Zo draag je de edelsteen altijd bij je in een oorbel, armband of ketting. Zenvya beschikt over een breed assortiment aan edelstenen sieraden. Ons assortiment bestaat ook uit Maansteen, Amethist en Rozenkwarts edelstenen. 

Disclaimer: De werking van edelstenen is niet bewezen en kan iedereen dus anders en/of op zijn eigen manier ervaren. Wij raden bij gezondheidsklachten aan om een specialist of arts te raadplegen.

Terug naar blog