Edelstenen voor als je hoogsensitief bent

Edelstenen voor als je hoogsensitief bent

Edelstenen voor als je hoogsensitief bent.

Bestaat dat? Ja, er zijn edelstenen die je kunnen helpen wanneer je extra gevoelig bent en mogelijk HSP als gave hebt.

Als eigenaresse van Zenvya ben ik zelf ook HSP en weet ik als geen ander hoe uitdagend het soms kan zijn om daar mee om te gaan. Alhoewel ik er ook heel in geloof dat het niet alleen edelstenen zijn, die je hierbij kunnen helpen, ben ik er wel van overtuigd dat dit het omgaan met HSP gemakkelijker kan maken.

In deze blog ga ik je kort uitleggen wat HSP is en vervolgens vertel ik over een aantal edelstenen, die je kunt gebruiken tijdens HSP. Deze stenen heb ik geselecteerd op basis van eigen ervaring en welke ik beschikbaar heb op de webshop. 

Wat is HSP?

HSP staat voor (Highly, sensitive person). Kort gezegd betekent dit dat je erg gevoelig bent. Gevoelig voor je omgeving, de gevoelens van andere mensen en harde geluiden zijn hier voorbeelden van. Omgaan met HSP kan soms erg lastig zijn. Je wordt vaak niet begrepen en je hebt een innerlijke strijd met jezelf. 

Vind jij het lastig om met je hooggevoeligheid om te gaan? Dan kunnen de edelstenen die we in dit artikel met je bespreken je wellicht helpen. Lees ook eens deze blog, waarin ik tips geef over het omgaan met HSP, los van de edelstenen. 

Zoals ik net al aangaf staat HSP voor (Highly, sensitive person) en betekent het dat je erg gevoelig bent voor bepaalde dingen. Dit kunnen emoties van andere mensen zijn, maar ook geluiden in je directe omgeving. Hoewel het soms lastig is om met je hooggevoeligheid om te gaan, hebben HSP’s ook veel waardevolle kwaliteiten:

  • HSP’s zijn er gevoelig. Dit zorgt ervoor dat zij zich ontzettend goed kunnen inleven in andere personen;
  • HSP’s houden van diepgaande conversaties en kunnen erg goed luisteren;
  • HSP’s genieten extra intens van het leven en de kleine dingen in dit leven;
  • HSP’s denken diep na voordat ze beslissingen nemen. Dit pakt in sommige situaties niet heel handig uit, maar het kan je ook zeker helpen. 

Maar ondanks deze geweldige kwaliteiten kan het leven van een HSP’er soms heel lastig zijn. Ze kunnen zich niet begrepen voelen en kunnen niet goed omgaan met prikkels. Ze raken sneller overprikkelt dan andere mensen en hebben dan behoefte aan een moment waarin ze alleen kunnen zijn. HSP is zeker geen ziekte, maar een karaktertrek met verschillende eigenschappen. 

Edelstenen voor hoogsensitiviteit

Zenvya biedt verschillende edelstenen sieraden aan met elk hun eigen unieke kracht(en). Houd er rekening mee dat er eigenlijk geen goed of fout is, maar dat je kunt doen, wat goed voor jou voelt. Ik vertel je nu enkel alleen over de edelstenen, waar ik een goede ervaring mee heb als HSP.

Labradoriet

De eerste edelsteen die ik ga bespreken is Labradoriet. Labradoriet is te vinden in verschillende kleuren. De meeste voorkomende zijn: blauw, paars en goud. De kracht van Labradoriet is bescherming en positiviteit. Labradoriet wordt vaak gezien als de ‘beschermsteen’ en houdt negatieve energie en gevoelens op afstand. Hierdoor wordt positieve energie gestimuleerd. Ben je als HSP’er overprikkelt, dan heb je vaak behoefte aan positieve energie en kalmte, maar vooral om bescherming, omdat je vele prikkels ontvangt. 

Bekijk hier Labradoriet sieraden

Amethist

 Amethist is een paarse variëteit van het mineraal kwarts en is de bekendste steen uit de kwartsgroep. Amethist heeft net als Labradoriet een beschermende werking, maar heeft daarnaast ook een zuiverende werking en helpt je op je spirituele pad. Een sterke eigenschap van Amethist is dat het inzicht geeft in emotionele processen (zodat pijnlijke ervaringen verwerkt kunnen worden) en dat het je in staat stelt om eerlijk naar jezelf te kunnen kijken. 

Bekijk hier Amethist sieraden

Rozekwarts

Rozekwarts is de edelsteen van het hart en de liefde. Zij opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. De steen stimuleert de eigenwaarden, zelfacceptatie en trekt vriendschappelijke relaties aan. Ze werkt ook kalmerend bij verdriet en traumatische ervaringen. 

Bekijk hier Rozenkwarts sieraden

Terug naar blog