Welke edelsteen past bij mij?

Welke edelsteen past bij mij?

Edelstenen zijn er in verschillende soorten, maten, kleuren en hebben allemaal een eigen en bijzondere werking. Maar welke edelsteen past nou bij jou en hoe kies je de juiste steen? In deze blog gaan we je daarmee helpen!

Om een edelsteen uit te kiezen, is het eerst belangrijk om eerst te weten wat een edelsteen is en hoe het werkt. Een edelsteen bestaan net als de mens uit energie. Eigenlijk bestaat alles uit energie, zo ook dieren, bomen, gedachten of de aarde. Dit wordt ook wel trillingen genoemd. Alle trillingen beïnvloeden elkaar. 

Werking van edelstenen

Als je een steen vasthoudt of draagt, zal de energetische trilling van de steen door je lichaam worden overgenomen en andersom wordt jouw energetische trilling overgenomen door de edelsteen. Hierdoor kan een onbalans in het lichaam hersteld worden. De edelsteen kan heel warm of zelfs heet worden als je hem vasthoudt of draagt. Dit betekent dat hij veel van jouw ‘zware’ energie van je overneemt.

Behalve dat dit invloed heeft op het energetische lichaam, zal het dus ook effect hebben op het fysieke, mentale en emotionele lichaam. Vandaar dat edelstenen niet alleen bij fysieke klachten helpen, maar ook helpen bij een emotionele, mentale of energetische onbalans.

De chemische samenstelling van een steen is eveneens van invloed op de werking. De mineralen die het bevat, zullen worden opgenomen door de huid. Onze huid is ons grootste orgaan en neemt stoffen op waar het mee in aanraking komt. Op die manier komen de stoffen het in je bloed en daardoor in je hele lichaam. Elke edelsteen is uniek en kan op zijn eigen wijze bijdragen aan jouw welzijn.

Welke edelsteen past bij mij?

Er zijn ontzettend veel verschillende manieren om een edelsteen uit te kiezen. Is het één dan beter dan de ander? Nee, er is in prinicipe geen goed of fout, zolang het maar goed voor je voelt. 

Begin je net in de wereld van edelstenen en vind je het lastig om je gevoel te volgen? Wees gerust, je bent niet de eerste die dat lastig vindt. Er zijn verschillende manieren om een edelsteen uit te kiezen en wij zullen je vertellen welke manieren er mogelijk zijn.

Edelsteen kiezen op gevoel

Als eerste raad ik je een edelsteen uit te kiezen op gevoel. Dit heb ik op nummer 1 gezet, omdat ik daar zelf een zeer fijne ervaring mee heb. Toen ik net begon met edelstenen, heb ik een steen op gevoel uitgekozen. Ik heb mij laten leiden op basis van gevoel en het bijzondere was dat de werking meteen erg pastte, bij wat ik zocht. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik ook erg spiritueel ingesteld ben en altijd al vanaf mijn gevoel heb geleefd. Dit kan in het begin lastig zijn, maar oefening baart kunst. Online voor het eerst kiezen kan misschien ook moeilijker zijn, daarom zal ik je nu vertellen waar je nog meer op kunt kiezen. 

Edelsteen kiezen op werking

Iedere edelsteen heeft haar eigen werking. Je kunt in onze webshop ook zoeken op werking. Wat ik vaak merk is dat men op zoek is naar bijvoorbeeld een beschermende edelsteen. Dan raad ik je aan om eens bij die werking te kijken. Ook is stress een steeds meer voorkomende klacht en zijn er verschillende edelstenen, die daarbij kunnen helpen. Wil je juist jouw geliefde verassen, kijk dan eens bij een steen die werkt voor de liefde, rozenkwarts is bijvoorbeeld dé steen als het om liefde gaat. 

Edelsteen kiezen op kleur

Wij als mensen worden beïnvloed door kleuren, vaak meer dan we ons realiseren. Kleur is nauw verbonden met verschillende aspecten van het leven. Het is daarom geen wonder dat we in het leven ons tot bepaalde kleuren aangetrokken voelen. Kleuren hebben genezende eigenschappen, net zoveel als de edelstenen die die specifieke kleurkenmerken hebben. Rode edelstenen (granaat of robijn) werken stimulerend en helpen om vitaliteit op fysiek niveau op te bouwen. Ook staat rood voor intimiteit en de bloedsomloop. Blauwe edelstenen (labradoriet) zijn verkoelend, kalmerend en ontspannend voor het lichaamssysteem. Deze kunnen helpen bij het intellect, leren en zelf expressie.

Edelsteen kiezen op soort

Ben je inmiddels bekend met een edelsteen en heb je daar een fijn gevoel bij? Je kunt meerdere stukken van dezelfde edelsteen bij je dragen. Ook kun je bij ons per edelsteen soort lezen wat haar werking is. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de populaire edelstenen Regenboog Maansteen, Larimar of Labradoriet

Edelsteen kiezen op geboortemaand

Het verhaal van de geboortestenen is afkomstig uit het boek Exodus. Elke steen staat symbool voor een van de twaalf stammen van Israël. Volgens de legende zag een Joodse geleerde twaalf stenen op een borstplaat. Na zijn ontdekking maakte hij de connectie dat de twaalf stenen symbool stonden voor de twaalf maanden van het jaar. Eeuwen later droegen monniken en geleerden de steen van die maand en geloofden dat de stenen speciale mystieke krachten hadden. 
 
Tegenwoordig is de selectie van geboortestenen niet meer vergelijkbaar met die van de originele legende, maar de strekking is nog steeds hetzelfde. Bij Zenvya zijn alle edelstenen van echte edelstenen, waardoor de prijzen variëren per geboortemaand. Wij baseren de verkooprijs namelijk op de waarde van het materiaal. Aangezien robijn een wat duurdere edelsteen is dan bijvoorbeeld regenboog maansteen, zit hier verschil in qua prijs. Kiezen op geboortemaand kan een cadeau voor iemand anders wel persoonlijk maken, wat vaak in de goede smaak valt. :)

Edelsteen kiezen op sterrenbeeld

Je kunt dus kiezen op geboortemaand, maar de 12 sterrenbeelden zijn ook al zeer lang gekoppeld aan specifieke edelstenen. Deze staan bekend als de dierenriem geboortestenen. Bovendien heeft elke dierenriem verschillende mogelijke bijbehorende geboortestenen, vandaar dat stenen vaak worden aangeduid als “affiniteit hebben met”, in plaats van specifiek te zijn voor een bepaald sterrenbeeld. 

Welke edelsteen kies ik nou?

Al met al zijn er ontzettend veel manieren en nogmaals, er is in principe geen goed of fout. Ook is het niet zo als het niet bij jouw sterrenbeeld hoort, dat het dan fout is. Probeer gewoon op je gevoel te gaan en zoals gezegd, oefening baart kunst!

Neem gerust even contact met ons op als we je kunnen helpen.

 

Nieuwschierig naar de collectie bij Zenvya?

Bekijk edelstenen sieraden
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.