Edelsteen tegen pijn

Edelsteen tegen pijn

Ervaar jij of een geliefde pijn en zoek je naar een edelsteen, die daarbij kan ondersteunen? Er zijn verschillende vormen van pijn en in deze blog behandelen we fysieke en mentale pijn en welke edelstenen daarbij kunnen helpen.

Ik raad wel altijd aan om bij gezondheidsproblemen een arts of specialist te raadplegen en nooit edelstenen als vervangend middel te zien.

Wat is pijn?

Zoals eerder gezegd kun je zowel pijn fysiek als mentaal ervaren en soms ook gecombineerd. Dit is heel erg vervelend en wordt meestal ervaren als onplezierig. Als je lichaam pijn ervaart, dan denk je vaak dat dit een gevoel is, maar dit is een lichamelijk functie. Deze vorm is dus niet gerelateerd aan emoties of gevoelens en het is altijd belangrijk om daar verstandig mee om te gaan.

Mentaal is het anders. Er zijn verschillende vormen van pijn, zoals bij het verlies van een geliefde, depressie of een burn-out. Al deze vormen zijn niet leuk en het liefst kom je daar blijvend van af.

Nogmaals raden we aan bij klachten altijd een arts of specialist in te schakelen, omdat edelstenen nooit ter vervanging dient van medische hulp en medicijnen. Ga daar zorgvuldig mee om!

Wil je toch meer weten wat edelstenen kunnen betekenen tegen pijn? Lees dan snel verder.

Edelsteen voor mentale pijn

Er zijn veel edelstenen, die een positieve werking hebben bij mentale pijn. Probeer altijd te achterhalen waar je pijn weg komt. Hieronder ga ik de meest voorkomende mentale pijn bespreken, waarin ik verwijs naar meer informatie, welke edelsteen je kunt gebruiken bij die pijn.

Edelsteen bij rouw en verlies

Ervaar jij of een geliefde pijn omdat je een belangrijk persoon of dier bent verloren? Dan raad ik je aan om de onderstaande blog eens te lezen, waarin je meer leert over een edelsteen bij rouw en verlies.


Edelsteen bij depressie

Zit je niet lekker in je vel en ben je niet helemaal vrolijk en misschien zelfs depressief. Vergeet nooit dat het heel normaal is om hierover met een specialist in gesprek te gaan, zoals een psycholoog. Je kunt het ook combineren.


Edelsteen bij Stress

Ervaar je veel stress en beleef je dit als pijnlijk? Dan zou je eens kunnen kijken naar het verminderen van stress, door te achterhalen waar de stress weg komt. Ook kun je een edelsteen gebruiken om stress te verminderen, lees dat in de onderstaande blog!

Edelsteen voor fysieke pijn

Zoals we al eerder in deze blog aangeven, raden we altijd bij pijn een specialist aan. Zeker als het gaat om fysieke pijn. Ga edelstenen nooit zien als vervangend middel voor medicijnen. Ik zal een aantal stenen beschrijven, die kunnen helpen, maar ik geef bij dit soort situaties toch altijd het advies om een specialist te raadplegen of te oveleggen met je behandeld arts. De edelstenen die ik beschrijf, zijn tevens beschikbaar in de webshop, die je via de onderstaande knop kunt bekijken.

Larimar
Larimar is een prachtige lichtblauwe steen, dat ook wel de steen van Atlantis wordt genoemd. Je kunt als het ware de zee als patroon in deze steen zien.

Larimar geeft spirituele en geestelijke kracht, waardoor je beter kunt omgaan met pijn. Fysiek stimulueert Larimar het zelfgenezend vermogen van het lichaam en werkt het pijnstillend.

Tijgeroog
Tijgeroog dankt haar naam aan haar uiterlijk, dat op het oog van een tijger lijkt. Tijgeroog werkt beschermend en richt zich naar het grotere geheel. Het is een steen dat in moeilijke periodes kracht, moed en vertrouwen geeft.

Fysiek bevordert tijgeroog rust en werkt het pijnstillend. Ook helpt het bij overprikkeldheid.

Zwarte toermalijn
Zwarte Toermalijn is de steen, die bekend staat tegen straling. Het is een wat sterkere steen, maar daardoor niet minder! De steen heeft een sterk reinigende en beschermende werking. Het zet negatieve energie om in positieve energie.

Fysiek reinigt Zwarte Toermalijn het lichaam van negatieve energie en zet het om in positieve energie. De steen heeft een positief effect op het imuumsysteem en pijn.

 

Terug naar blog