De werking van edelstenen

De werking van edelstenen

De werking van edelstenen. Waarom werkt iedere steen anders?

De werking van edelstenen is fascinerend! Elke edelsteen bevat een eigen, unieke kracht. Ze beschikken over een geneeskrachtige werking en worden al honderden jaren door de mensheid gebruikt, om positieve kracht aan te trekken en zwarte magie te verdrijven. Maar waarom beschikken edelstenen over deze geneeskrachtige werking? Hoe werken ze en waarom werkt de ene steen anders dan de andere? Je komt erachter in deze blog!

Edelstenen en hun geschiedenis

Edelstenen worden al eeuwen lang gebruikt. Er werd al snel vastgesteld dat edelstenen stress verlichtend werken en veel andere krachten bezitten. De Romeinen en Grieken waren de eerste die gebruik maakten van edelstenen en hun geneeskrachtige werking. Ze werden bijvoorbeeld gedragen in sieraden die voornamelijk werden gebruikt tijdens het mediteren. 

Edelstenen en hun geneeskrachtige werking

Alles om ons heen bestaat uit energie. De mensen om ons heen, de natuur en zo ook edelstenen. Edelstenen beschikken over een bepaalde frequentie. Omdat alles om ons heen uit energie bestaat en edelstenen ook, kunnen deze een positief effect op jouw leven hebben en soms zelfs fysieke problemen oplossen. 

Belangrijk: edelstenen moet je beschouwen als een hulpmiddel. Ga bij mentale en fysieke problemen altijd naar een arts of psycholoog. 

De 7 chakra’s

Heb jij wel eens gehoord van de 7 chakra’s? Deze vind je rondom je eigen energieveld. Chakra’s zorgen voor de verdeling van energie. Elke chakra heeft zijn eigen energie en eigenschap. Als de chakra verstoort wordt, kunnen de energiestromen niet meer goed lopen en kun je klachten krijgen. 

Welke factoren hebben invloed op de werking van edelstenen?

Welke factoren hebben invloed op de werking van edelstenen? Dit kunnen verschillende factoren zijn. Van vorm tot de manier waarop de stenen geslepen zijn. Hieronder nemen we de verschillende factoren met je door:

De vorm

De vorm van de edelsteen kan invloed hebben op de werking. Zo werken egale en ronde edelstenen anders dan edelstenen met hoekige vormen. Ruwe en hoekige edelstenen werken vooral bij fysieke ongemakken, terwijl ronde en gladde edelstenen meer effect hebben op het emotionele en mentale aspect.

Hoekige vormen worden ook wel geassocieerd met mannelijkheid en ronde vormen worden uiteraard meer met vrouwelijkheid geassocieerd

De doorzichtigheid

Speelt doorzichtigheid een rol bij de werking van edelstenen? Jazeker! Edelstenen die doorzichtig zijn denk aan: bergkristal, amethist en opaal, hebben een extra helende werking. Er wordt ook weleens gezegd: “Hoe helderder de steen, hoe krachtiger de werking”. 

Kleuren

Kleuren hebben ook een heel grote invloed op de werking van edelstenen. Edelstenen zijn te verkrijgen in verschillende kleuren zoals: rood, blauw, groen, paars en wit. Rood helpt bijvoorbeeld bij vermoeidheid en een tekort aan energie. Blauw werkt daarentegen rustgevend en beschermend. Zo hebben alle kleuren hun eigen invloeden. 

Je edelstenen reinigen en opladen

Edelstenen zijn enorm krachtig, maar het is belangrijk dat je ze goed verzorgt en zo nu en dan reinigt en oplaadt. Hoe doe je dat? Dat hangt af van de steen die je wilt reinigen. Sommige stenen zijn zelfreinigend en andere stenen dien je zelf te reinigen. Dit kan vaak met stromend water, maar niet alle edelstenen kunnen goed tegen water. 

Profiteren van de kracht(en) die edelstenen bezitten? 

Wil jij profiteren van de krachten die edelstenen bezitten? Loop je bijvoorbeeld rond met negatieve gevoelens? Krijg je maar geen rust in je hoofd? Of ben je HSP en vind je het lastig om hier mee om te gaan?

Neem dan eens een kijkje in onze webshop! Zenvya biedt verschillende edelstenen sieraden aan met allerlei verschillende krachten, vormen en in verschillende kleuren. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan snel een kijkje in onze webshop

Disclaimer: De werking van edelstenen is niet bewezen en kan iedereen dus anders en/of op zijn eigen manier ervaren. Wij raden bij gezondheidsklachten aan om een specialist of arts te raadplegen.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.