Wat is mijn geboortesteen?

Wat is mijn geboortesteen?

Wil je graag weten wat jouw geboortesteen is? In deze blog ga ik je er meer over vertellen. Ik zal eerst vertellen waar de geboortestenen weg komen en wat geboortestenen zijn. Denk hierbij aan de betekenis van de geboortesteen en de geschiedenis. Ook zal ik kort vertellen wat nou het verschil is tussen een geboortesteen en edelsteen op sterrenbeeld. Tot slot zal ik per maand vertellen welke geboortesteen, bij welke maand hoort. Daarnaast zijn de geboortestenen tevens beschikbaar in onze webshop.

Wat ik van tevoren wel kwijt wil, is dat er verschil zit in geboortestenen. Bij Zenvya leggen we de focus op echte edelstenen en wij hebben dan ook een selectie van geboortestenen gemaakt, die betaalbaar zijn, maar het allerbelangrijkst, ze zijn echt. Er zijn verschillende verhalen over geboortestenen (Waarvan Exodus de bekendste) en wij hebben een selectie gemaakt op basis van deze verhalen, gecombineerd met betaalbaarheid en echtheid.

Wat is een geboortesteen?

Een geboortesteen staat in verbinding met 1 van de 12 maanden. Men gelooft dat de geboortesteen geluk brengt, voor de mensen, die in die bepaalde maand zijn geboren of een speciale band hebben met die maand. De geboortesteen kan dan bij de drager als een soort talisman of amulet werken. In sommige landen, zoals bijvoorbeeld in Duitsland en Zwitserland, hechten ze veel waarde aan de betekenis van deze stenen en worden ze als “helingsstenen” gezien en gebruikt. Steeds meer mensen ervaren de krachten van edelstenen en geloven dat er meer is dan de wetenschap bewijzen kan.

Geschiedenis geboortesteen

Er zijn verschillende verhalen over de geboortesteen. De bekendste is die van Exodus, het tweede boek van de Bijbel. Daarin wordt een borstplaat (een religieus kledingstuk) van Aaron omschreven, dat is versierd met twaalf edelstenen in een gouden filigraan.

Deze twaalf edelstenen in vier rijen van drie stuks, stonden voor de twaalf stammen van Israel. Later werd in de geschriften van Flavius Josephus (1e eeuw na Christus) en St. Hiëronymus (5e eeuw na Christus) het verband gelegd tussen deze borstplaat met edelstenen en de twaalf maanden van het jaar, op basis van de dierenriem.

Het idee van geboortestenen ontstond dat je voor elk sterrenbeeld een edelsteen moest bezitten, zodat je de juiste steen kon dragen tijdens de periode van bijbehorende sterrenbeeld. Dat lijkt op de traditie uit de Indiase astrologie (ook wel Vedische of Hindu astrologie), waarbij men een bepaalde steen draagt op basis van hun huidige gezondheid of uitdagingen die op dag moment spelen.

Een geboortesteen is dus de edelsteen van de maand waarin je bent geboren. Elke maand heeft een andere geboortesteen en vaak ook meerdere. Dit komt doordat er verschillende verhalen zijn van de geboortesteen. Elke geboortesteen heeft haar eigen unieke uiterlijk en eigenschappen. Dat maakt de edelsteen van jouw maand betekenisvol en persoonlijk. Het is dan ook zeer geliefd om een geboortesteen als cadeau aan iemand te geven.

Januari

Granaat staat bekend als een edelsteen die kracht en energie kan bieden. Granaat maakt creatief, geeft zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en helpt met het doorbreken van beperkende gedachten en/of gedragspatronen.

Februari

De geboortesteen van februari is Amethist. Amethist is een rustgevende en reinigende edelsteen. De edelsteen kan helpen bij inzicht krijgen in gedrag, patronen en gedachten die niet in dienst staan van je hogere zelf.

MAART

Aquamarijn is de geboortesteen van maart. Aquamarijn is een edelsteen die zorgt voor helderheid en orde in chaotische situaties, gedachten of periodes. De steen kan je speelser en creatiever maken en stimuleert humor en gevoel.
 

APRIL

De geboortesteen van April is bergkristal. Vaak zie je diamant, maar dit is een zeer kostbare edelsteen, zeker als je voor een echte gaat. Daarom hebben wij gekozen voor bergkristal, omdat die ook naar voren kwam uit de oude verhalen. Wel bieden we ruwe diamant aan in de collectie.

MEI

De geboortesteen van mei is Malachiet. Malachiet is een prachtige groene edelsteen. Malachiet is een edelsteen die draait om jouw innerlijke wijsheid. De edelsteen kan je verstandig, leergierig en rechtvaardig doen voelen.

JUNI

Maansteen is de geboortesteen van Juni. De Regenboog Maansteen is zeer geliefd. Het is een edelsteen die je doet verbinden aan jezelf en je gevoelsleven. De steen kan je helpen met het luisteren naar en meer vertrouwen op jouw intuïtie.

JULI

De geboortesteen van juli is een kostbare, namelijk de Robijn. Om betaalbare sieraden te maken, hebben wij gekozen voor Indiaas Robijn. Robijn is een krachtige steen en activeert het hartchakra, dat in verbinding staat met de liefde. Verder stimuleert het passie, hartstocht, motivatie en een positieve houding.

AUGUSTUS

Peridoot is de geboortesteen van Augustus. Peridoot is een edelsteen die kan helpen bij het vergroten van je intuïtie. Het is een steen die niet alleen een verfrissende uitstraling heeft, maar ook een vitaliserende werking.
Peridoot kan je wat assertiever maken en vermindert heftige emoties

SEPTEMBER

Ook voor September geldt een kostbare edelsteen, namelijk de Safier. Omdat deze vrij prijzig is, hebben wij gekozen voor Kyaniet. Dit is een edelsteen, die kwa uiterlijk lijkt op de Safier, maar een stuk beter betaalbaarder is als je jiest voor een echte steen.

OKTOBER

Opaal is de geboortesteen van oktober. Dit is ook niet een voordelige steen, maar wel beter betaalbaar dan safier, als je gaat voor Ethiopisch opaal. Opaal is een edelsteen die de schoonheid van het leven benadrukt.  

NOVEMBER

Voor de maand november geldt de geboortesteen Citrien. Dit is een gele steen. Het is een geschikte edelsteen wanneer je optimistischer in het leven wilt staan en zelfvertrouwen nodig hebt.

DECEMBER

Lapis Lazuli is de geboortesteen van December. Een prachtige blauwe edelsteen, met gouden spikkels.
Lapis Lazuli staat symbool voor wijsheid, verlichting en inzicht.

Terug naar blog